Vladimir Batez posetio opštinu Novi Bečej

Vladimir Batez posetio opštinu Novi Bečej

U sredu, 22. marta,Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, naš nekadašnji olimpijac, posetio je opštinu Novi Bečej gde se sastao sa Sašom Maksimovićem, predsednikom opštine Novi Bečej, i njegovim timom.Kako je sam Batez rekao, teme su bile fokusirane na trenutno stanje, pre svega u domenu sporta, kao i na potencijalne projekte kojima bi se unapredila postojeća situacija. "Razgovarali smo na temu sporta i omladine u opštini Novi Bečej i razgovarali smo o infrastrukturnim projektima i oko toga koliko opština Novi Bečej ima klubova, koliko budžetski izdvaja za sport, šta od sporta postoji, koliko grana sporta" rekao je pokrajinski sekretar, dodavši da je reči bilo i u vezi sa prioritetima koje je opština Novi Bečej odredila u ovoj oblasti. Posle formalnog dela sastanka u zgradi opštinske uprave, pokrajinski sekretar i predstavnici lokalne samouprave posetili su i SRC "Jedinstvo". Prilikom posete, sekretar Batez je poklonio lopte odbojkaškom, rukometnom i košarkaškom klubu. "Uvek je veliko zadovoljstvo videti ovoliko dece koja se bave sportom i to je jedan od naših zadataka u akcionom planu, da se što više dece i kroz školski sport i kroz trening pri klubovima uključi u sport, a da mi kao pokrajinski sekretarijat, stvorimo što bolje uslove da se to i realizuje" rekao je ovom prilikom Vladimir Batez istakavši i da u skorije vreme očekuje konkretne rezultate današnjeg sastanka i konkretizaciju tema o kojima se govorilo danas.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, izrazio je veliko zadovoljstvo današnjom posetom sekretara Bateza i još jednom istakao značaj saradnje između lokalne i pokrajinske vlasti. "Kao što znate, opština Novi Bečej ima mnogo planova koji su vezani za sport i ulaganje u sportsku infrastrukturu. Međutim, naši planovi daleko prevazilaze mogućnosti lokalne samouprave i, u tom smislu, više nam je nego dragocena pomoć koju imamo, koju smo imali i koju ćemo imati od pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, kao i od ministarstva omladine i sporta" rekao je Maksimović dodavši: "Mi smo razgovarali o mogućnosti daljeg ulaganja u infrastrukturu, pa, čak i u našu halu sportova koja je, kao što znate, u dosta dobrom stanju, međutim, ipak su potrebne neke popravke. Promena parketa, završetak kuglane u Novom Bečeju, to su bile teme današnjeg razgovora". Pored završetka radova na izgradnji kuglane, predsednik opštine istakao je kao značajan i projekat izgradnje fiskulturne sale u Bočaru kao jedan od ciljeva kojima teži lokalna samouprava, a koji je predviđen da se realizuje u narednih nekoliko godina.

Po obilasku sportske hale u Novom Bečeju, sekretar i predstavnici lokalne vlasti obišli su i kuglanu, odnosno, prostor gde će se kuglana nalaziti kada se radovi privedu kraju.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Tisa je početkom XX veka bila kod Novog Bečeja široka 230 metara pri nis­kom vodostaju, 302 m pri srednjem i 1.68o metara pri visokom vodostaju. Dubina pri niskom vodostaju 4,2 metra, 7,7 pri srednjem i 9,7 pri visokom vodostaju.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković