logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Ratarstvo

Na osnovu zastupljenosti pojedinih grupa ratarskih kultura, može se upoznati ranija i sadašnja struktura proizvodnje i odrediti proizvodna orijentacija u narednom periodu. S ciljem da se potpunije sagleda struktura ratarske proizvodnje na teritoriji opštine i uoče bitnije promene u njoj, treba analizirati podatke od 1965. do 1970. i od 1975. do 1980. godine. U ovim vremenskim razdobljima došlo je do različitih promena u ukupnoj setvenoj strukturi, što pruža dovoljnu osnovu za uočavanje pozitivnih tendencija i utvrđivanje adekvatnih puteva daljeg razvoja ratarstva.

Imajući u vidu činjenicu da je ranije ratarska proizvodnja na ovom području imala obeležje pretežno monokulturne proizvodnje, u posmatranom razdoblju, od 1965. do 1970. godine, zapažaju se značajne promene. Iako ta proizvodnja još nije potpuno izgubila sva ranija obeležja, ostvareni napredak od 1945. do 1970. godine ukazuje na tendencije savremenog privređivanja u poljoprivredi.

Register to read more ...

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com