banerKIA3

U četvrtak, 27. juna, u Domu kulture u Novom Bečeju odigrana je predstava za decu “Razmaz kreće u školu” koja je nastala kao produkt saradnje zaposlenih u predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki” iz Kikinde i Prihvatnog centra u Kikindi.

Premijera ove predstave bila je u pozorištu “Lane” u Kikindi, a i novobečejska publika odlično ju je primila.

Kako je istakla Jasmina Drinjak Malogajski, šef objekta “Kolibri” PU “Dragoljub Udicki”, ova predstava je skup primera loše prakse, odnosno, svega onoga što odrasli rade pred polazak deteta u školu, a što nije dobro. “Mi smo u poslednje tri do četiri godine sakupljali od roditelja sve primere gde oni greše i to smo želeli da stavimo u predstavu. Ovo je skup loših primera gde sve grešite kada upisujete dete u školu. Nije potrebno da vi birate detetu torbu, da vi birate detetu štilorku ili sveske. Dete treba pustiti da uživa u toj svojoj pripremi i mi smo pokušali da na jedan komčan način skrenemo roditeljima pažnju gde greše”, rekla je Drinjak Malogajski. Ona je dodala i da su likovi u predstavi, u stvari, umetnička nadogradnja likova iz knjige “Bića o kojima malo znamo” u izdanju “Kreativnog centra.

Jedna od glumica u predstavi je i Aleksandra Lukačev Felbab koja igra lik tetke iz Nemačke. O svom liku, ona kaže: “Moj lik je značajan jer svako od nas ima neku tetku iz Nemačke i mnogo ljudi se seli iz zemlje, odlazi u inostranstvo i hteli smo da prikažemo koliko oni negde i pate zbog toga i koliko je bitno da ostanemo tu, u svojoj zemlji”, rekla je Lukačev Felbab dodavši i da svoj lik igra, pre svega, komički i da uvek nailazi na odlične reakcije i prijem publike.

panel
5820
Članaka
panel
5977
Fotografija

Poslednje fotografije

19.11.2020. (65 fotografija)
Svadbe i običaji

Računi i pisma...


22.12.2020. (20 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Fotografije i dokumenta Zavičajne spomen sobe u Kumanu


05.08.2020. (7 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
31.08.2020. (30 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

29.09.2020. (8 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je u Novom Bečeju 1948. godine bilo dvadeset prijavljenim berbera, koji su se morali pridržavati jedinstvenog cenovnika što im je država odredila?