42. Sastanak Upravnog odbora

11.10.2011. godine

Sastanku su prisustni: Borivoj Ćurčić, Karolj Andre, Branislav Vojnov, Milorad Azucki, Nataša Josimović, Milorad Josimović, Mirko Saravolac, i Janoš Koso

DNEVNI RED

  1. Opis i obeleženje eksponata
  2. Izrada pecata za obeležavanje
  3. Priprema za Noć muzeja 2012
  4. Restauriranje troseda i ormana
  5. Pokloni
  6. Sećanje na Josifa Marinkovića
  7. Razno

Ad.1

Karolj Andre je podsetio prisutne da je došlo vreme da se konačno izvrši obeležavanje eksponata. Ispisaće sa naziv eksponata, čemu je služio i ime darodavca. Posle toga će se papir plastificirati i okačiti na odgovarajući eksponat.

Ad.2

Dogovoreno je da se izradi pečat radi obeležavanja svih dokumenata, fotografija i knjiga koji čine svojinu Zavičajnog kluba. Nacrt će dati Milorad Josimović a izraditi će ga Maletin.

Ad.3

Po predhodnom dogovoru Noć muzeja 2012. će proteći u znaku 130 godišnjice od osnivanja Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva u Novom Bečeju. Povodom toga treba intenzivirati prikupljane eksponata za tu priliku.

Isto tako treba raditi i na prikupljanje eksponata za podrum Glavaševe kuće kako bi do početka leta 2012. godine podrum bio spreman za posetioce.

Ad.4

Dogovoreno je sa predstavnicima opštine da se izvrši restauracija bidermajer ormana i troseda koji su autentični primerci nameštaja iz vremena gradnje Glavaševe kuće.

Ad.5

Od prethodnog sastanka fundus naše zbirke su uvećali svojim poklonima: Mičik Bela /drugi deo dokumentacije o Novobečejskoj vodnoj zajednici od 1889 – 1918 /, Kiš Robert /stolarska tezga i alat svog dede/, Karolj Andre /finansijski izveštaji, statut, sastanci Novobečejske vodne zajednice 1891 – 1928 /

Ad.6

Na današnji dan pre 160 godina /11.11.1851. godine/ rodio se naš poznati kompozitor Josif Marinković. Ovom prilikom članovi Upravnog odbora su se podsetili na svog slavnog sugrađana.

Razno

Predsednik kluba Borivoj Ćurčić referisao je o pozitivnom rešenju statusu kluba i o promeni mesta prebivališta.

Preporuka za članove Upravnog odbora da razmisle o temi za avgustovski godišnji skup 2012. godine kako bi imali dovoljno vremena za pripremu.

Stari predlog Ćurčić Borivoja se ponovo aktuilizira u vezi izdavanja brošure ili knjige o poznatim Novobečejcima. Dogovoreno je da svaki član donese spisak svojih predloga za sledeći sastanak.

Povezani članci