38. Sastanak Upravnog odbora

13.07.2011.

Prisutni: Nataša Vidaković, Milorad Azucki, Radovan Popov, Borivoj Ćurčić, Karolj Andre, Mirko Saravolac, Milorad Josimović, Janoš Koso, kao i nekolicina članova Zavičajnog kluba.

Dnevni red

  1. Usvajanje novog statuta
  2. Dogovor oko programa za godišnji skup Zavičajaca
  3. Razno

Ad.1

Borivoj Ćurčić je načinio nacrt novog statuta koji treba da zadovolji zakonske okvire predviđene za udruženja. Prisutnima je pročitan i prilikom glasanja skupština je jednoglasno usvojila statut Zavičajnog kluba. Ostalo je na tome da će Bora sutra to jest u četvrtak 14.07.2011. godine statut i ostalu dokumentaciju poštom poslati na adresu Ministarstva za APR.

Ad.2

Dogovoreno je da će glavni deo programa upriličiti pesme Novobečejskih pesnika o Novom Bečeju. Pesme će recitovati naše literarne duše a nešto i sami autori. Drugi deo programa, će biti upoznavanje ili potsećanje na Novobečejske zanatlije, trgovce, advokate i firme iz prošlosti načeg mesta, pomoću njihovih račun memoranduma.

Ad.3

Izveštaj Borivoja Ćurčića o mogućem poklonu dela zaostavštine našeg glumca Nikole Simića, o čemu se izjasnio njegov sin. Posle izveštaje se vodila diskusija ali konačno rešenje i stav članova Upravnog odbora još nije definisan. U svakom slučaju smatra se da Zavičajci pa ni Novi Bečej nikako ne bi smelo da propusti tako vrednu zaostavštinu.

Povezani članci