37. Sastanak Upravnog odbora

27.06.2011. godine

Prisutni: Nataša Vidaković, Milorad Azucki, Radovan Popov, Borivoj Ćurčić, Branislav Vojnov, Karolj Andre, Mirko Saravolac, Milorad Josimović i Janoš Koso

Dnevni red

  1. Izveštaj o finansijskoj konstrukciji za štampanje Letopisa 2010
  2. Dogovor oko programa za godišnji skup Zavičajaca
  3. Razno

Ad.1

Izveštaj su podneli Borivoj Ćurčić i Karolj Andre sa zadovoljavajućom konstatacijom da je postignut dogovor sa nekoliko donatora koji će pomagati štampanje Letopisa za 2010. godinu. Deo sredstava je već uplaćeno na račun Zavičajnog kluba dok će ostatak biti direktno uplaćen na račun štamparije.

Ad.2

Po predlogu predsednika kluba Radovana Popova prvi deo programa će proteći u recitovanju pesama Novobečejskih pesnika o Novom Bečeju. Drugi deo programa, po predlogu Andre Karolja trebalo bi da bude upoznavanje ili potsećanje na Novobečejske zanatlije, trgovce, advokate i firme iz prošlosti načeg mesta, pomoću njihovih račun memoranduma.

Ad.3

Opaska Andre Karolja:

„Naš član UO Janoš Koso koji je ujedno i domar Glavaševe kuće svakodnevno prima posete naših sugrađana i znatiželjnih turista kojima ispoveda priču o dr Vladimiru Glavašu i njegovoj kući. Tom prilikom Jančika sprovodi goste i u razgledanje stalnih postavki; berbernice, bačvarske radionice i etno predmeta. On to radi stručno i sa uživanjem a pri tom je vrlo ljubaznan prilikom konverzacije. Smatram da ne bi trebalo da ga ometamo u tome prilikom poseta gostiju sem ako ne zatraži našu pomoć”.

Povezani članci