36. Sastanak Upravnog odbora

30.05.2011.

Prisutni: Radovan Popov, Milorad Azucki, Milorad Josimović, Nataša Vidaković, Karolj Andre, Mirko Saravolac i Janoš Koso

Dnevni red

  1. Problemi vezani za letopis 2010
  2. Razno

Ad.1

Sastavljen je spisak tema koje bi ušle u letopis, a radio bi se po konceptu prošlogodišnjeg.

Tehničku pripremu i prelom radiće Srñan Vrešćak kao svoj doprinos za Zavičajni klub.

Štampanje letopisa će se obaviti u štampariji Bačkalić ili u štampariji Lux.

Karolj Andre je razgovarao sa direktoricom OŠ „Miloje Čiplić”, Domom kulture i Narodne biblioteke te je dogovoreno da će za tri nedelje oni dostaviti tekstove o događajima u njihovim ustanovama u 2010. godini.

Nadalje, u letopisu će se naći članci o sledećim temama:

Prva godišnjica muzeja i useljenje zavičajaca u svoje prostorije u pomoćne objekte Glavaševe kuće, noć muzeja, spisak donatora i njihovih darova, old tajmers moto susret, meteorološki podaci za 2010, deset godina starateljstva nad slanim kopovom, Veliko Gospojinski dani, odbrana hrišćanstva, 40. godišnjica disco kluba AN-KI, porodica, mamuti u našem ataru, Luxeder, sportska dešavanja u 2010. godini In memoriam: Ištvan Sekereš, Zlatoje Marić

Materijalna sredstva ćemo i ove, kao i prethodnih godina pokušati da pribavimo od donatora koji su voljni da pomognu izdavanje ovog letopisa.

Ad.2

Koso Janoš je upoznao članove Upravnog odbora o radovima oko srđivanja podruma kao i o zaštiti drvenog alata iz bačvarske radionice. Skrenuo je pažnju na bujanju bagrema pored zapadnih i severnih zidina dvorišta. Pošto on sam to nije u mogućnosti da istrebi odlučeno je da se zatraži pomoć od JP Komunalca.

Povezani članci