18. Sastanak Upravnog odbora

18.11.2009. godine

Sastanku prisustvuju: Slavica Kovačev, Radovan Popov, Milorad Azucki, Borivoj Ćurčić, Branislav Vojnov, Janoš Koso i Karolj Andre

Dnevni red:

- In memoriam povodom smrti Lazara Mečkića

- Izveštaj o dobijenim eksponatima od gospoñe Rozine Lerik

- Izveštaj o saradnji našeg kluba sa Draganom Rauškim u vezi rada Muzeja „Glavaševa kuća“ i sređivanje naših prostorija

- Predlog o organizovanju književne večeri – Branislav Vojnov

- Predlog o organizovanju književne večeri – Borivoj Ćurčić

- Organizovanje izložbe slika u proleće 2010. godine iz privatne zbirke prof. dr Aleksandra Kasaša

- Informacija u vezi podnih pločica za prostorije Zavičajnog kluba Tamo amo po Novom Bečeju i Vranjevu – Konstantin Živković

- Razno

- Zavičajni klub Novobečejaca i Vranjevčana je učinio sve da poslednji ispraćaj Lazara Mečkića bude dostojanstven, onakav kakav zaslužuje čovek poput Lazara Mečkića.

- Rozina Lerik koja je poklonila Muzeju Glavaševa kuća porcelan i druge predmete na samom otvaranju, a sada je odlučila da pokloni delove nameštaja i vredne knjige, pri čemu su članovi Zavičajnog kluba Karolj Andre i Janoš Koso učestvovali u primopredaji i sačinjavanju zapisnika, kao i smeštanju dobijenog u Muzej.

- Zavičajni klub je uputio pismeni zahtev Draganu Rauškom, odgovornom licu Opštinske uprave Novi Bečej, zaduženom za Muzej, u kome su navedene opaske Kluba, kako bi lica koja dežuraju mogla da rade, postavljanje vrata, brava, mreža za golubove i drugog. Dogovor je bio da Dragan Rauški u saradnji sa Zavičajnim klubom uredi prostor po dobijanju nameštaja od Rozine Lerik, ali članovi Kluba nisu u tome učestvovali.

- Branislav Vojnov je u dogovoru sa dr Milanom Mađarevim, u svojstvu predsednika Zavičajnog kluba, organizovao susret sa direktorima Doma kulture i Narodne biblioteke i Radia NB, gde je dogovoreno da se u Novom Bečeju izvedu radio drame i to prva, San Joce Savića, 3.decembra ove godine u Domu kulture i radio drama o Jovanu Kneževiću Caci, koja bi mogla da se izvede povodom održavanja godišnje skupštine 2010. godine.

- Borivoj Ćurčić pregovara sa Bogdanom Ibrajter Tanetom i Rašom Popovim da u Novom Bečeju početkom naredne godine organizujemo književno veče sa izložbom slika.

- Aleksandar Kasaš se obratio Zavičajnom klubu sa željom da na jednoj izložbi prikaže svoju privatnu kolekciju slika, u proleće 2010. godine, što je Upravni odbor prihvatio.

- Zavičajni klub je 5.oktobra 2009. godine predao zahtev direktoru D.O.O.Polet keramika, Zoranu Đeloševiću, ali zahtev je posle mesec dana usmeno odbijen. Andre Karolj i Borivoj Ćurčić su potom bili u fabrici, da odaberu pločice koje bi smo po povoljnoj ceni, kao druga klasa, kupili od članarine i uz pomoć člana Zavičajnog kluba iste postavili, pri čemu bi Opština obezbedila materijal za postavljanje pločica. Upravni odbor je odlučio da se kupe tamnije pločice, a Evgen Katona će ih sopstvenim prevozom koji je sam ponudio Zavičajnom klubu, preneti do Muzeja.

- Konstantin Živković sakupljao je podatke o Novom Bečeju, otkucao i poklonio to u vidu zapisa Zavičajnom klubu.

Razno:

- Postignut dogovor sa Miletom Reznićem da organizuje prevoz eksponata iz Vatrogasnog društva u Muzej Glavaševa kuća.

- Janoš Koso završava vojni rok i kao vojnik odlazi iz Muzeja, a u međuvremenu će se obaviti razgovor sa predsednikom opštine o mogućem radnom angažovanju Janoša Koso u Muzeju Glavaševa kuća.

Povezani članci