13. Sastanak Upravnog odbora

29.04.2009. godine

Prisutni: Slavica Kovačev, Radovan Popov, Ištvan Sekereš i Karolj Andre

Dnevni red:

- Izveštaj o donaciji BCIF

- Prolećna izložba o prikupljenim eksponatima iz prošlosti Novog Bečeja

- Zaduženja oko izložbe Ivice Kovačeva i prolećne izložbe NB eksponata

- Priprema za useljenje u pomoćne prostorije Muzeja „Glavaševa kuća“

- Zaduženja za prikupljanje i sređivanje teksta za Letopis 2008. Godine

- Razno

- Donaciju BCIF Zavičajni klub Novobečejaca i Vranjevčana nije dobio. Priprema se projekt za drugu donaciju uz pomoć opštinske kancelarije za pomoć u pisanju projekta

- U dogovoru sa direktorom Doma kulture Marijanom Baračkov termin za održavanje izložbe bi bio izmeñu 15. i 30. juna u Galeriji „Selo“. Do sada je uspostavljen kontakt sa nekolicinom naših sugrađana koji su voljni da izlože i prikažu svoje eksponate Novobečejcima i Vranjevčanima. Za prikupljanje eksponata i celukupnu organizaciju izložbe zaduženi su Karolj Andre i Janoš Koso.

- Za izložbu je zadužen Branislav Vojnov i Karolj Andre, a ista će se održati krajem maja meseca ili prva nedelja juna

- Zavičajni klub Novobečejaca i Vranjevčana useliće se u jednu prostoriju pomoćne zgrade u Muzeju Glavaševa kuća. Predlažemo da jedna od tri prostorije bude izložbeni prostor, da se postavke smenjuju, a da Zavičajni klub u tome učestvuje sa svojim eksponatima.

- Prisutni su su se izjasnili da će svaki shodno svom delokrugu zanimanja nešto pokloniti za useljenje.

Razno:

- Za tekstove za Letopis zadužuju se svi članovi Upravnog odbora Zavičajnog kluba, tekstove predati do 15. maja a najkasnije do prvog juna.

- Javio nam se Milan Racković sa željom da pokloni knjige Zavičajnom klubu, među kojima ima dosta u vezi Novog Bečeja. Konaktirali smo porodicu Sabo iz Vranjeva koji bi poklonio stari plug.

Povezani članci