srenhu
Laslo Šuranji bez premca

Laslo Šuranji bez premca

U organizaciji Sportskog saveza opštine Novi Bečej, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, u prepunoj sportskoj hali SRC „Jedinstvo“, održana je svečanost proglašenja najuspešnijih sportista opštine Novi Bečej.

Za najuspešnijeg, u 2016. godini, proglašen je Laslo Šuranji, paraolimpijac u streljaštvu  i osvajač zlatne medalje, u disciplini MK puška na 50 metara, u trostavu i bronzane u ležećem stavu, na 10 metara,  na XV paraolimpijadi u Rio de Žaneiru, u Brazilu.

Na drugom mestu je kuglaš Norbert Ernješi, član juniorske reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Na trećem mestu je, rukometaš „Jedinstva“ iz Novog Bečeja, Vladimir Antonović, koji je, ove jeseni, najbolji strelac Prve lige Srbije sever, sa 80 golova.

U konkurenciji juniorki najuspešnija je Enita Behramaj, prvakinja države u kungfu vušuu, osvajač zlatne medalje na otvorenom prvenstvu Mađarske u Mezeturu, srebrne na otvorenom prvenstvu Balkana, koje je održano u Novom Bečeju.

Najuspešniji mladi sportista je, karatista Vladimir Brežančić, osvajač dve zlatne medalje (ekipno i pojadinačno) na prvenstvu Balkana u Sarajevu. Drugi je, kuglaš Dušan Pejin, koji je na prvenstvu Srbije, u kadetskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kombinaciji, a srebrnu u pojedinačnoj konkurenciji. Na treći mestu je mladi košarkaš Vukašin Vučetić, koji je sa 15 godina debitovao u dresu „Jedinstva“iz Novog Bečeja, u Regionalnoj ligi Srbije sever.

Najuspešniji sportski kolektiv, treću godinu zaredom, je ekipa „Jedinstva“ iz Novog Bečeja, koja je, u prvom delu prvenstva Prve lige Srbije - grupa sever, zauzela treće mesto sa 14 bodova.

Povezani članci