srenhu
23. revija paradnih zaprega

23. revija paradnih zaprega

Po tradiciji, 27. avgusta, poslednjeg dana „Gospojine 2016“ u Novom Bečeju, na predivnom keju kraj Tise, Konjički klub „Vranjevo“ organizovao je  23. reviju paradnih zaprega, na kojoj su lјubitelјi konjarstva mogli da uživaju u lepoti ovih predivnih životinja i nadmetanju 36 paradnih zaprega, iz desetak vojvođanskih mesta.

Najlepši fijaker, prema mišlјenju žirija, vozio je Ivan Križan iz Kikinde, najlepše amove imala je zaprega Jovana Požunića iz Novog Bečeja, a najatraktivniju zapregu vozio je, doajen ovog sporta, Vidosav Mojsin iz Melenaca.

Nagrada za najbolјi hod dvoprega dodelјena je Zvonimiru Trajkoviću iz Rume, dok je najstariji učesnik, dugogodišnji učesnik ove manifestacije, Miroslav Alasev (75), član KK „Topot“ iz Kikinde.

Da ova, atraktivna manifestacija ima budućnost, potvrdilo je desetak zaprega, koje su vozili mališani. Poseban aplauz dobile su devojke Marijana Sablјić Popov, Marica Šijački obe iz Novog Bečeja i Milana Rakazov iz Novog Miloševa i dečaci Milan Petrov iz Melenaca, Nemanja Tomić iz Rume, Norbert Varga iz Bačkog Gradišta, Radovan Bogosav iz Novog Miloševa, Želјko Dujin iz Novog Bečeja,  kao i najmlađi učesnik Žarko Golušin.

U konkurenciji četvoroprega pobednik je zaprega koju je vozio Dragan Trifunović iz Šapca, kojem je pripalo i specijalno priznanje, kecelјa za najuspešnijeg vozača.

Po tradiciji 23 reviju okončali su petoprezi, zaštitni znak Vranjevčana i Novobečejaca. U ovoj atraktivnoj disciplini, pobednički pehar podigao je Rade Savić iz Putinaca.

U pauzi, izmešu nastupa ćetvoprega i petoprega, potpredsednik KSV Vjekoslav Popodopulu, je predsedniku KK „Vranjevo“ iz Novog Bečeja, Miodragu Dujinu, za doprinos razvoju konjarstva i dobru organizaciju novobečejske revije paradnih zaprega,  uručio Plaketu Konjičkog saveza Vojvodine.

Povezani članci