srenhu
Oldtajmeri ponovo posetili Glavaševu kuću

Oldtajmeri ponovo posetili Glavaševu kuću

Već po četvrti put od kako je osnovano društvo vlasnika starovremenskih vozila, pod nazivom Oldtajmer klub Bečej -Novi Bečej, posećen je muzej Glavaševa kuća.

Skup vozila je održan 29. maja u samom centru Novog Bečeja, gde su građani mogli da posmatraju raznovrsna auta i motocikala poređana od katoličke parohije do javnog suda. Motocikli su uglavnom bili u parku, a moglo se tu videti i po koji predratni bicikl. Učesnika je bilo i više nego što se očekivalo preko 250 šofera sa suozačima ukupno, a to je odprilike 120 vozila sa raznih mesta cele Srbije kao i Mađarske, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Slovenije, čak jedan iz Engleske doterao svoj auto iz 50-tih godina prošlog veka. Ovom prilikom se moglo reći da su dva Bečeja zajedno, što se organizacije i posećivanosti tiče, napravila jednu od najvećih oldtajmer susreta u Vojvodini. Iz parka se kolona kretala ka glavnoj vranjevačkoj ulici gde su članovi zavičajnog kluba nestrplјivo čekali goste u kapiji muzeja. Oldtajmeraši su sa divlјenjem gledali spomen kuću i iskazali veliku zainteresovanost što je i zabeleženo u Knjizi utisaka.

Posle ručka koji je bio u gostioni „KUM“ išlo se u Stari Bečej na stari hipodrom gde su bile trke oldtajmer motocikala. Kao i pre 50 tak godina kada su bile zadnje trke, dizala se prašina, zvižduci zaredom i pogledi nestrplјivih navijača celom dolmom se ređala. Uz rok muziku sa bine i hladno piće se završile trke. Na kraju se dodelila priznanja najbržim, najlepšim i najočuvanijim oldtajmerima.

Povezani članci