srenhu

Izbor sportiste godine

Tradicionalna svečanost Izbora najboljih sportista godine, koja se održava već 15 godina, održana je 23. decembar 2009. godine pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej, Sportskog saveza opštine Novi Bečej, SRC „Jedinstvo". Po prvi put je ova manifestacija dobila opštinski karakter, pošto su za najbolje nominovani sportisti iz svih mesta opštine Novi Bečej.

Za najuspešniju ekipu proglašen je FK Vojvodina iz Novog Miloševa, koji je u 2009. godini osvojio prvo mesto u Područnoj ligi Zrenjanina i posle dve godine izborio povratak u Vojvođansku ligu Istok. Za najperspektivnijeg trenera proglašen je Zoran Petrović, koji je uspešno vodio košarkaše „2. oktobra" iz Kumana.

Za najuspešnijeg juniora proglašen je, fudbaler Jedinstva iz Novog Bečeja, Bojan Matić, koji je na svakoj od 15 odigranih utakmica pokazao izuzetnu borbenost i efikasnost. Matić je prvi strelac ekipe, u jesenjem delu prvenstva, sa šest golova.

Drugi je Goran Olćan, član Kluba borilačkih sportova Jedinstvo iz Novog Bečeja, koji je u 2009. godini, osvojio 9 medalja, od toga 8 zlatnih i jednu bronzanu. Goran Olćan je aktuelni prvak Vojvodine u više disciplina prvaka države u aso savateu i kung fuu za pionire i kadete. Pored uspeha na domaćoj sceni Goran Olćan je bio veoma uspešan i u međunarodnoj konkurenciji, tako je na otvorenom prvenstvu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu proglašen za najboljeg takmičara ovog prvenstva.

Treći je Luka Banjac, košarkaš Jedinstva iz Novog Bečeja, koji je za juniorsku ekipu, na 11 utakmica postigao 190 koševa, što je u proseku 17,27 po jednoj utakmici. Pored nastupa za juniorsku ekipu Luka Banjac je imao zapaženu minutažu u seniorskom pogonu.

Za najuspešnijeg sportistu novobečejske opštine proglašen je Atila Sanislo, dizač tegova Jedinstva iz Novog Bečeja i juniorski reprezentativac Srbije, koji se ovim napornim sportom bavi četiri godine. Nastupajući u kategoriji do 56 kg, Sanislo je učestvovao na 12 takmičenja i sa svakog se vratio sa medaljom. Osvojio je 6 zlatnih, 5 srebrnih i jednu bronzanu medalju, titulu juniorskog i seniorskog prvaka države i Vojvodine.

Drugi je Đorđe Vujackov, rukometaš Jedinstva iz Novog Bečeja jedan od najkvalitetnijih izdanaka novobečejske škole rukometa. U prvom delu prvenstvu Prve lige Vojvodine odigrao je sve utakmice i postigao 114 golova.

Treća je Monika Kiš, kuglašica Jedinstva koja je svojim odličnim igrama doprinela da Jedinstvo, u jesenjem delu prvenstva, zauzme drugo mesto. Na devet utakmica zabeležila je osam pobeda i ostvarila najbolji prosek.

Organizator je ove godine, u želji da se nagrade dugogodišnji pregaoci u sportu, Specijalno priznanje dodelio Zlatoju Mariću, za veliki doprinos afirmaciji sporta i povodom 50 godina rada u novinarstvu.

Povezani članci