Berbernica ponovo radi

Novembar 2009.

Arpad Jager - Ečika, jedan od starijih članova Zavičajnog kluba i učesnik u njegovom ponovnom aktiviranju, do sada je u tri navrata poklonio veoma vredne stvari-eksponate Muzeju „Glavaševa kuća“ i Zavičajnom klubu. Najpre je poklonio kompletan inventar berbernice svog oca Ištvana Jagera. Berbernica je restaurirana i sada zauzima mesto u jednoj od prostorija Zavičajnog kluba pri Glavaševoj kući.

Početkom i krajem decembra 2009. godine poklonio je preko trideset eksponata od kojih izdvajamo trpezarijski sto za šest osoba u stilu altdeutsch, veliko uramljeno ogledalo, ormarić sa mermernom pločom i velikim ogledalom, bakarnu tacnu za kolače i druge vredne predmete, što se može videti u priloženom popisu sa primopredaje.

Jager trenutno priprema interesantnu i za naš zavičaj značajnu priču o muzičarima koji su svirali na igrankama u starom omladinskom domu /sada se na tom mestu nalazi tržni centar i autobuska stanica/ pedesetih godina prošlog veka. Priča će biti iz prve ruke, pošto je Jager pored Horvat Balaža, Rigo Lacike i ostalih momaka u pomenutom bendu svirao saksofon.

Povezani članci