Godišnji susret zavičajaca

Avgust 2009.

Godišnji susret zavičajaca i Godišnja Skupština Zavičajnog Kluba održana je u nedelju, 30. avgusta u Domu kulture opštine Novi Bečej. Doček gostiju i druženje uz piće i kafu otpočeo je u deset i trajao je do 11 časova. Tada je predsednik Zavičajnog kluba Branislav Vojnov pozdravio prisutne i referisao o godišnjem radu udruženja, koji je protekao dinamično sa mnogo aktivnosti.

Nakon toga je, Borivoj Ćurčić, član upravnog odbora, upoznao zavičajce sa programom i predao reč Vasi Popoviću koji je održao jedno malo predavanje o Tisi i odbrani od poplava. Posle kraće diskusije i obilaska izložbe našeg cenjenog slikara Tivadara Košuta, prisutni su se uputili ka Vranjevu, u posetu Muzeju „Glavaševa kuća". Konvoj automobila je upotpunio i jedan turistički otvoreni minibus na električni pogon, pogodan za udobnu i atraktivnu vožnju.

Ispred Glavaševe kuće dobrodošlicu je posetiocima poželeo predsednik opštine Milivoj Vrebalov - Miša. Od otvaranja Muzeja verovatno nije bio ovako veliki broj posetilaca u jednom danu, kao sada. Puna kuća i dvorište znatiželjnih Novobečejaca i Vranjevčana uživalo je u lepoj postavci i interesantnim eksponatima. Ujedno im se pružila prilika da vide, za useljenje spremnu prostoriju Zavičajnog kluba, u kojoj će njihovi darovani predmeti biti izloženi i čuvani. Takođe su doznali da je od 17. avgusta muzej otvoren svakim danom, sem nedelje, od 8-15 i od 17-19 časova.

U dobrom raspoloženju zavičajci su krenuli ka kafić- restoranu pored Tise, gde ih je čekao zajednički ručak.

Povezani članci