srenhu

Tiska akdemija akvarela

Likovna kolonija Tiske akademije akvarela (TAA) održana je od 16. do 20. avgusta, 19. put, u Domu kulture opštine Novi Bečej.

Na ovogodišnjem sazivu učestvovali su: Dimitrije Kolarević iz Bačkog Jarka, Aleksandar Bogdanović iz Vršca, Vladimir Stepanov iz Ravnog Sela, Ana Vidmar iz Ljublјane (Slovenija), Maja Vercoti iz Novog Sada, Vilmoš Harmoš             iz Novog Sada, Tibor Nađ i Edit Zerebelјi Tenji iz Novog Bečeja.

Poslednjeg dana rada kolonije (20. avgusta), održane su dve izložbe. U galeriji „Selo" otvorena je samostalna izložba slika, jedne od učesnica, Ane Vidmar iz Slovenije, a u galeriji TAA akvareli učesnika kolonije.

Simboličnim spuštanjem zastave TAA, 26. avgusta je, na keju kraj Tise, zatvorena Tiska akademija akvarela, izložbom radova na otvorenom i koncertom gudačkog kvarteta iz Novog Sada. Tom prilikom Novica Blažin, direktor Doma kulture je istakao, da je ustanovlјena zastava TAA koja će se 2015. godine, kad budu održana jubilarna 20 kolonija, vijoriti na Domu kulture, sve vreme rada likovne kolonije.

Povezani članci