Otkrivanje spomen ploče

Na inicijativu Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana, uz podršku lokalne samouprave, u subotu, 7. aprila 2011. godine, otkrivena je spomen ploča na rodnoj kudi istaknutog glumca Slavka Simića, na Miloševačkom putu broj 45.

Spomen ploču je izradio naš likovni umetnik Milorad – Mića Josimović, a otkrili su je predsednik opštine Novi Bečej, Milivoj Vrebalov i brat Slavka Simića, glumac, Nikola Simić. Pored prigodnog govora predsednika opštine, Nikola Simić se podsetio na detinjstvo i zavičaj svoga brata. U ime porodice Nenad Simić, sin Slavka Simića, se zahvalio lokalnoj samoupravi, zavičajcima i svima prisutnima koji su na ovaj način trajno obeležili mesto rođenja njegovog oca.

Svečanost je upotpunjena bogatim horskim programom, koji je pripremila Sofija Gurjanov Jegdić sa svojim učenicima, kao i Vladimir Sudarski i Nenad Simić koji su recitovali stihove Bogdana Čiplića, da bi na kraju predstavnik Zavičajnog kluba Borivoj Durčić, evocirao sedanja na boravak Slavka Simića u Novom Bečeju.

Povezani članci