Obnova pravoslavne crkve Sveti Nikola

Na Donatorskoj večeri, koju je u utorak, 24. maja. 2011. godine organizovala lokalna samouprava Novi Bečej, u Hotelu „Tiski cvet“, uz blagoslov njegovog preosveštenstva, episkopa banatskog Nikanora, prikupljeno je više od dva i po miliona dinara, za okončanje započetih radova na obnovi pravoslavnog Hrama svetog Nikole, u centru Novog Bečeja. Tom prilikom se Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Novi Bečej, zahvalio svim ljudima dobre volje, koji su, u teškim trenucima, pokazali još jednom svoju solidarnost, zlatnim sponzorima, firmama: „Feniks“ iz Novog Sada, IGK „Polet“, „Julijana“, „Promes“, GP Novi Bečej i Hotelu Tiski Cvet iz Novog Bečeja, kao i predstavnicima NIS-a koji su, u prethodnom periodu, obezbedili novac za ulaganja u radove.

Za ove kapitalne radove na Hramu svetog Nikole deo sredstava obezbedila je i pokrajinska vlada. Od prikupljenih sredstava planirano je da se završe spoljašnji radovi: pozlata krsta, zvonik, zvona, deo spoljašnjeg zida na ogradi.

Episkop Nikanor, koji je prisustvovao donatorskoj večeri, u pratnji drugih sveštenika i saradnika zahvalio se predsedniku opštine Novi Bečej i njegovim saradnicima koji su organizovali ovu lepu svečanost za obnovu sabornog hrama u Novom Bečeju, svim ktitorima, zadužbinarima i priložnicima koji su i do sada pomagali obnavljanje hramova u Novom Bečeju i širom eparhije. Planirani radovi su završeni za Veliku gospojinu, a ostali do kraja decembra 2011. godine.

Povezani članci