srenhu

Sport u Novom Bečeju 2010. godine

U 2010. godini novobečejski sportisti su imali više zapaženih rezultata, ali je svakako najznačajniji plasman Ženskog fudbalskog kluba „Novi Bečej" u Prvu saveznu ligu. Pored dobrih igara u prvenstvu, Novobečejke su ponovile prošlogodišnji uspeh i pobedom protiv Pančeva 3:1, po drugi put, osvojile Kup Vojvodine.

Kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja su zauzele drugo mesto u Super ligi, a na Kupu Evrope u Splitu deveto, dok su kuglaši Jedinstva peti u Srpskoj ligi grupa Vojvodine.

Dizači tegova su na ekipnom prvenstvu države, u veoma jakoj konkurenciji, osvojili treće, a na prvenstvu osnovnih škola drugo mesto u Srbiji.

Fudbaleri Jedinstva su u Vojvođanskoj ligi Istok igrali zapaženu ulogu, dok su se rukometaši i košarkaši Jedinstva u Prvoj srpskoj ligi grupa Vojvodina zadovoljili plasmanom u zlatnoj sredini.

Od pojedinačnih rezultata izdvajaju se uspesi kuglašice Zorane Černai, koja je pionirska prvakinja države u kombinaciji, a druga pojedinačno, kik boksera Milana Rakite, koji je na državnim prvenstvima i turnirima osvojio 11 medalja, od toga deset zlatnih i jednu bronzanu i kuglaša Norberta Ernješija, koji je drugi na kadetskom prvenstvu države u kombinaciji, a treći pojedinačno.

Kuglaš sportista godine

Za najuspešnijeg sportistu opštine Novi Bečej, proglašen je kuglaš, juniorski reprezentativac i aktuleni prvak države Robert Ernješi, koji je na 7. svetskom kupu za kadete, koji je održan u Rijeci, osvojio zlatnu medalju, da bi samo nekoliko dana kasnije na 15. prvenstvu sveta, takođe u Rijeci, svoju riznicu medalja obogatio sa još dve zlatne medalje. Na pobedničko postolje popeo se kao svetski prvak u igri parova i kao član juniorske reprezentacije, koja je osvojila titulu svetskog prvaka.

Ernješi je godinu krunisao na prvenstvu države, koje je održano u Apatinu, gde je osvojio još četiri zlatne medalje. Prvak je države u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, pojedinačno i u kombinaciji.

Na drugom mestu je jedan od najboljih fudbalera novobečejskog Jedinstva Velibor Škero, a treća fudbalerka Eni Heđeši, kapiten ŽFK Novi Bečej.

Priznanje Branku Vlaškalinu

Specijalno priznanje za poseban doprinos afirmaciji sporta dodeljeno je treneru novobečejskih dizača tegova Branku Vlaškalinu iz Novog Bečeja, koji je više od četiri decenije prisutan u sportu. Vlaškalin je 15 godina bio aktivni takmičar i višegodišnji prvak države, a potom trener dizača tegova Jedinstva iz Novog Bečeja, sa kojima je 1996. godine osvojio titulu prvaka države, tri puta bio drugi i isto toliko na trećem mestu.

Slušaoci Radija Novi Bečej glasali su za najpopularnijeg sportistu opštine, ta laskava titula pripala je Sanji Radin iz Novog Bečeja, koja je osvojila 11 zlatnih medalja, prvakinja je Vojvodine i Srbije u aso i kombat savateu i kungfuu i pobednik Kupa Beograda u savateu, drugi je fudbaler Goran Stanković, a treća karatiskinja Nikolina Abazaj.

Povezani članci