srenhu

Javno preduzeće „KOMUNALAC"

U cilju zadovoljenja komunalnih potreba svojih korisnika, odnosno građana Novog Bečeja, Javno preduzeće za komunalno - stambene poslove „Komunalac" je u 2010. godini, godini, specifičnoj po mnogo čemu, počev od čestih nestanaka električne energije, pa do velikih poplava na teritoriji naseljenog mesta, koristilo sve svoje raspoložive resurse, kako bi mimo svoje redovne delatnosti ublažilo posledice vanrednih situacija i elementarnih nepogoda. U prilog tome govori i činjenica da je za vreme radova na trafo stanici u Novom Bečeju, „Komunalac" punih 80 sati putem rada agregata svojim sugrađanima obezbedio pijaću vodu u odnosu na 15 sati iz 2008. godine, te da je u 2010. godini mašinski iskopano ili odmuljeno 4.800, a ručno 20.000 metara kišnih kanala, porušena su, a zatim i izgrađena 24 kućna propusta, 10 putnih propusta kišne kanalizacije, te je ugrađeno 290 metara betonskih i korugovanih cevi u cilju efikasnijeg i bržeg odvođenja atmosferskih voda.

U cilju poboljšanja organizacije preduzeća i kvaliteta svojih usluga, posle dve i po godine stekli su se uslovi za uvođenje standarda ISO 9001, te su isti i uvedeni u sve segmente poslovanja. U skladu sa tendencijom da se, uprkos velikoj ekonomskoj krizi i dalje razvijaju i šire spektar delatnosti, u 2010. godini započeli su probnu proizvodnju behaton ploča, od kojih je izgrađeno 1.100 m2 staza na Gradskom groblju u Novom Bečeju. Gradsko groblje se između ostalog, od prošle godine može pohvaliti i izgradnjom kolumbarijuma i zajedničke grobnice, dok ambijent kraj kapele krasi i ambijentalna fontana.

Krajem godine realizovan je subvencionisani kredit od strane Vlade republike Srbije za kupovinu teretnog vozila FAP 2023 sa kompletnom opremom za zimsko održavanje puteva, te su tako gotovo svi putevi u gradu prohodni i za vreme većih snežnih padavina.

Kupovinom savremene opreme, alata i mašina iz dana u dan postaju sve efikasniji u savladavanju svih izazova pred kojima se nalaze, skraćujući vreme izvršenja pojedinih operacija i čineći rad radnika neuporedivo lakšim i produktivnijim.

Pored prepoznatljivih i uvek sve lepših cvetnih piramida i preko 40.000 cvetnih jedinica koje su u 2010. godini krasile grad, u saradnji sa Opštinom Novi Bečej, uspešno je realizovano hortikulturalno uređenje novoizgrađenog kružnog toka na ulasku u Novi Bečej iz pravca Bečeja i Zrenjanina. Velika pažnja posvećena je estetskom izgledu centra grada, kako bi Novi Bečej bio lepši za svakog pojedinca ove sredine, a primamljiviji za svakog prolaznika, gosta, turistu, koji bi svoj godišnji odmor ili treće doba proveo baš u ovom gradu.

Povezani članci