srenhu

Ponovo kod kuće

April 2008.

Prošle, 2007. godine prilikom potpisivanja ugovora o predaji autorskih prava (bez ikakve nadoknade) nad slikom "Samo nam je ljubav potrebna", Janoš Mesaroš je obećao i tri slike velikog formata za venčanu salu. Krajem marta meseca završena je adaptacija te prostorije i samo se čekalo na dolazak našeg slikara Janoša da na licu mesta oslika tri ogromna platna.

U sredu, drugog aprila se pojavio sa svojim platnima, bojama, četkama-četkicama i naravno sa lap-topom, plus memorijom od 350 Gb punom muzike. Posle povezivanja tehnike krenula je muzika pedestih i šezdesetih godina. Tada je zasukao rukave i počeo svoju ideju da prenosi na platno. Brzi pokreti njegove ruke su u ritmu muzike povlačile četku natopljenu jarkim bojama. Za kratko vreme po belom platnu se razlila reka Tisa, a iznad nje zaljubljeni konji u oblacima. Janoševo prisustvo nije moglo da ostane nezapaženo, te su ga drugog dana posećivali poznanici, drugari i znatiželjnici iz Opštinske uprave. U međuvremenu, na drugom platnu su ugalopirali crveni, plavi, žuti i konji drugih boja. Dinamičan, pun energije, a ujedno i opušten, Janoš je celu prostoriju napunio nabojem pozitivne energije. Muzika, slikanje, wisky, led, coca cola i priča kojoj nije bilo kraja, nastavila se poslepodne uz pileći paprikaš ala Janoš Mesaroš.

Petak, rađa se treća slika, započeta juče, a ostale dve se dovršavaju. Neumorni umetnik sa smeškom na licu priča i zabavlja prisutne, sada kada je već stigao do završetka triptiha. Slike je postavio uz zid i sa ponosnim olakšanjem ih posmatra, znajući da će svi koji se venčavaju u Novom Bečeju svoje sudbonosno DA izreći ispred njegovih slika.

Povezani članci