srenhu

Izložba Geze Sakača

April 2008.

U košnici kulturnih zbivanja u Domu kulture Opštine Novi Bečej, 18. aprila su Novobečejci prisustvovali celovečernjem kulturno-umetničkom programu.

Počelo je samostalnom izložbom slika i umetničkih fotografija Geze Sakača našeg majstora fotografije, nosioca diplome Profesionalnog Majstora Fotografije Evrope PP of E.

O autoru i njegovim delima su govorili Borivoj Ćurčić predstavnik Zavičajnog kluba i Borivoj Mirosavljević dugogodišnji novinar, fotoreporter i direktor foto-kino kluba »Branko Bajić« iz Novog Sada. Novobečejci su imali priliku da u nekoliko navrata uživaju uz fotografije Geze Sakača, ali malo ko je znao da se on bavi i slikarstvom. U početku je radio grafitne crteže da bi kasnije definitivno prešao na tehniku ulja na platnu. Na ovoj izložbi mogli smo da vidimo njegove rane radove, slike biblijskih motiva i pejsaže, novobečejske ulice, kao i portrete članova njegove porodice. Naš fotograf-umetnik Geza Sakač, uživajući u svom radu, nikada nije žalio truda da svojim meštanima, a i šire, prikaže svoje majstorske fotografije u vidu samostalnih ili grupnih izložbi.

Povezani članci