srenhu

Radovi u Novom Bečeju

Tokom marta meseca počeli su radovi na rekonstrukciji kandelabera na Tiskom keju. Sredstvima dobijenim od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku su stare, obične sijalice od 100 vati zamenjene novim metalhalogenim sijalicama (K-lux od 100 vati) najsavremenije tehnologije, čime je postignuto smanjenje troškova održavanja i potrošnje električne energije, jer umesto četiri sijalice, sada gori jedna. Nove lampe imaju i visok stepen zaštite, što znači da će se, u izvesnoj meri, sprečiti uništavanje razbijanjem . Građevinari kikindskog GP „Građevinar" aktivirali su radove na izgradnji saobraćajnica, započete jesenas u Novom Bečeju kojima su obuhvaćene ulice Petra Drapšina, gde se polaže završni sloj asfalta kao i produžetak puta kroz ulicu Narodnog fronta do Karađorđeve. U toku ove sezone obezbeđena su sredstva iz NIP-a za revitalizaciju ulice Vuka Karadžića i Sonje Marinković, kao i za deo saobraćajnice oko industrijske zone - istok i za još neke manje građevinske zahvate. U cilju unapređenja turističke ponude opštine Novi Bečej tokom godine su otpočeli radovi na rekonstrukcije objekata koja su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Projekat obuhvata fasade Šlezingerove palate, Tursko-bečejske štedionice, Gimnazije, Glavaševe kuće i Vranjevačke opštine kao i osposobljavanje muzeja u Glavaševoj kući u Novom Bečeju.

Ovaj projekat se realizuje iz sredstva Evropske unije, odnosno iz Evropske agencije za rekonstrukciju u okviru projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom, a nedostajuća sredstva je obezbedila opština Novi Bečej, kako bi se projekat realizovao u potpunosti. Otpočeli su i radovi na zaobilaznici u Novom Bečeju. Projekat je najavljen pre godinu dana u cilju efikasnijeg saobraćaja kroz Novi Bečej I smanjenja gužve i komplementaran je onome što je do sada urađeno u centru grada - rekonstrukcija glavne ulice - tako da teretna vozila neće prolaziti kroz Novi Bečej. Zaobilaznica je trasirana od Bašaidskog puta, nadvožnjaka i završiće se kod mosta na kanalu.

Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport izdvojio je sredstva za uređenje košarkaških terena u novobečejskim osnovnim školama i pretvaranje istih u višenamenske. Takoje preko postojećeg istrošenog asfalata presvučen novi sloj, a potom postavljena i tartan podloga. Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport Novi Bečej je dobio i svoj prvi teren za mali fudbal sa veštačkom travom kao podlogom. U vreme dok traje nastava u školi teren je rezervisan za učenike, a van tog vremena i vikendom mogu da ga koriste svi zainteresovani ljubitelji sporta.

Povezani članci