Osnovna škola “Miloje Čiplić” ispratila male maturante

Završetak osnovne škole trenutak je u kome mnogi od nas prave prve korake ka svetu odraslih. To je vreme kada se prve bitne odluke vezane za školovanje i dalji život donose samostalno i trenutak koji je za mnoge mlade jedan od najbitnijih u dotadašnjem životu.

U utorak, 4. juna, osnovna škola “Miloje Čiplić” ispratila je svoje osmake uz prigodnu svečanost na kojoj su dodeljene pohvale i priznanja najboljim učenicima koji su u minulih osam godina postigli zapažene rezultate na različitim takmičenjima u disciplinama koje su varirale od maternjeg i drugih jezika, preko prirodnih i društvenih nauka, pa, sve do sportskih takmičenja. Kao i uvek, veliki broj roditelja, prijatelja i rodbine se okupio u sportskoj hali u Novom Bečeju kako bi pozdravio male maturante.

Među nastavnicima koji su ove godine izveli generaciju je i Dubravka Drenovac, profesor srpskog jezika i razredni starešina VIII-2, koja nije krila svoje zadovoljstvo uspehom svojih učenika: “Osećaj je divan. Svi smo zadovoljni. Generacija je izuzetna, stvarno. Oni su odlični učenici. Ja u odeljenju imam četrnaest odličnih učenika, od toga, devet ili deset vukovaca. Uče. Vredni su, radni, aktivni u vannastavnim aktivnostima i takmičenjima. Izuzetan broj diploma. Stvarno su predivni”. Ona je dodala i da se velika većina njenih učenika opredelila za gimnaziju i neke IT smerove u daljem školovanju.

A, Aleksa Kremer, jedan od učenika osnovne škole “Miloje Čiplić” koji je danas završio svoje osnovno obrazovanje, potvrdio je da vlada zainteresovanost za informatičke smerove i rekao da on planira da uči mehatroniku. Kako dodaje, nada se i da će ostati prijatelj sa većim delom svog sadašnjeg razreda. “Sa delom razreda, naravno da ću ostati prijatelj. Niko ne voli baš ceo svoj razred, ali sa većinom razreda se nadam da ću ostati u prijateljskim odnosima”, rekao je Aleksa neposredno pred početak svečanosti.

Da li ste znali...

da je zdravstvena stanica i porodilište u Novom Bečeju 1948. godine brojalo osam zaposlenih; dva lekara, dve babice, dve čistačice i dva administrativna radnika?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković