Otvorena izložba likovne radionice

U petak, 31. maja, u galeriji “Selo” Doma kulture opštine Noi Bečej otvorena je izložba radova nastalih u okviru radionice koju vodi Timea Nađ Čajka, a koja okuplja umetnike različitih uzrasta.

Govoreći o izložbi koju će posetioci Doma kulture moći da vide, ona je rekla da je ove godine radove izložilo trideset i pet izlagača koji su radili u širokom spektru tehnika. “Radili smo u olovci, radili smo u pastelu, radili smo u ugljenu, radili smo u temperi, oprobali smo se i u akvarelu što je izuzetno teška tehnika i uradili smo nekoliko radova koji su u tri de formatu, a najstariji su radili skulpture od žica”, rekla je Nađ Čajka koja je istakla i da su se polaznici likovne radionice predstavili samo delom radova koji su nastali ove godine budući da su sami birali kojim radovima će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi.

Kao i ranijih godina, svaki polaznik nagrađen je pohvalnicom za učešće što je, kako kaže Timea Nađ Čajka, naročito značajno za najmlađe kao podstrek za dalji rad. Ipak, ona je dodala i da smisao radionica nije samo u savladavanju likovnih tehnika: “Oni moraju da ispune sebe mirom, srećom da bi mogli da rade kako treba. Kada im zadam temu, oni moraju to da reše drugačije nego što to rešavaju, na primer, kod učiteljica, nastavnika, profesora. Moraju da reše zadatu temu na drugačiji način”.

Jedna od polaznica likovne radionice je i Katarina Vlaškalin, učenica osnovne škole, koja je rekla da na radionicama najviše voli istraživanje novih tehnika, ali i dodala koja joj se najviše dopada: “Najviše mi se svidelo kada smo radili akvarel i mnogo je lepo raditi sa Timeom zato što se trudi svima da pomogne i da svima objasni što je bolje moguće”.

Izložbu, koja je na samom otvaranju privukla veliku pažnju publike, zainteresovani mogu da posete u radnom vremenu Doma kultura.

Da li ste znali...

da je u Novom Bečeju 1948. godine bilo dvadeset prijavljenim berbera, koji su se morali pridržavati jedinstvenog cenovnika što im je država odredila?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković