Asfaltiraju se kumanačke ulice

U šest ulica u naseljenom mestu Kumane u toku su radovi na pripremi i postavljanju asfalta čime će se mnogim građanima olakšati kretanje kroz Kumane, ali i pristup samim kućama.

Radovi su u toku u ulicama Svetozara Markovića, Borisa Kidriča, Ive Lole Ribara, Zmaj Jovinoj, Vuka Karadžića i Nikole Tesle, a kako je istakao Goran Stančić, sekretar saveta mesne zajednice Kumane, izvođač radova je preduzeće “Voj Put”. “Prema javnoj nabavci koju je potpisala opština Novi Bečej sa ministarstvom privrede, firma “Voj Put” je dobila tu javnu nabavku, a podizvođač je “Eko Gradnja” koja je radila pripremu zemljišta za asfaltiranje, sam iskop zemljišta, nasipanje, izrada tampon zone. Oni danas završavaju pripremu zemljišta i prvog juna dolazi firma “Voj Put” koja će asfaltirati. Računa se da će za nekih petnaestak dana sve ulice biti asfaltirane i, nakon toga, ostaje samo sklanjanje bankina i kopanje kanala pored puta” rekao je Stančić osvrćući se na radove.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da opština finansira ove radove sa približno dvadeset miliona dinara od ukupnih trideset i jedan milion koliko iznose celokupni radovi u ovih šest ulica. Ipak, on ističe da tu nije kraj sa radovima u Kumanu: “Pre nekih mesec dana dao sam obećanje da će biti asfaltirane još dve ulice, a to su deo ulice Ljubice Odadžić i deo ulice Maršala Tita. To ćemo uraditi u drugoj polovini godine zajedno sa redovnim održavanjem puteva”.

Maksimović je dodao i da nas u narednom periodu očekuje raspisivanje postupka javnih nabavki za izgradnju asfalta u naseljenim mestima Novi Bečej i Novo Miloševo gde je ukupna procenjena vrednost oko pedeset miliona. “Ovo je dobar početak s obzirom na to da mi nismo imali nijednu novoizgrađenu saobraćajnicu, čini mi se, nekih petnaest godina. U opštini Novi Bečej nije napravljena nijedna. Jeste bilo presvlačenja, ali nijedna nova nije izgrađena u tom periodu” zaključio je prvi čovek opštine Novi Bečej.

A, da asfaltiranje ulica u ovom naseljenom mestu nailazi na odobravanje meštana potvrdila nam je i Marija Stančić, meštanka Kumana: “Ulice koje godinama nisu bile asfaltirane su došle na red. Građani Kumana će, uskoro, moći da šetaju asfaltom umesto blatom. Ova investicija je, itekako, značajna za građane Kumana zato što su to ulice koje ja pamtim kao dete da nisu bile asfaltirane. Posle toliko godina i Kumane je, najzad, dobilo asfalt”.

Da li ste znali...

da je novobečejac Vojislav Turinski je organizovao prvo dečje pozorište u Beogradu.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković