Ovacije za Gradski narodni orkestar

Gradski narodni orkestar održao je još jedan koncert pred novobečejskom publikom u petak, 19. aprila.

Pozorišna sala Doma kulture opštine Novi Bečej bila je ponovo ispunjena zavidnim brojem gledalaca, a orkestar je i ovoga puta pripremio raskošan i raznolik program. Na sceni su se smenjivala kola, pesme iz Srbije i okruženja, a posebno iznenađenje je bio i nastup Ivane Isakov iz Novog Bečeja koja je prvi put stupila na scenu sa Gradskim narodnim orkestrom i debitovala pred publikom odsviravši dve numere sa našoj publici dobro poznatim muzičarima. Mlada muzičarka istakla je da, iako joj je bio prvi nastup, nije imala tremu i dodala da harmoniku voli i da svira već nekih osam godina.

Zadovoljan nastupom je bio i Stojan Mesaroš, najnoviji član orkestra, a koji je već više od pet decenija bitan kulturni pregalac u našoj opštini. “Ja mogu da kažem da sam, po stažu, najmlađi u orkestru, a po godinama sam najstariji. Veoma nam je drago što smo uspeli i ovom prilikom da prikažemo deo svoga rada na čuvanju naše narodne pesme, izvorne, pa, čak, i novije. Mi smo svi stari drugari. Ovo su sve muzičari koji su dosta svirali i profesionalno i amaterski i čini me sretnim da se vidimo ponovo i provedemo koji minut zajedno. A, videli ste i da je ovaj koncert protekao u najboljem redu. Mi smo dali sve od sebe, kao i uvek. Nadamo se da ćemo još mnogo godina čuvati pesmu” rekao je Mesaroš po završetku koncerta. On je dodao i da orkestar radi na proširenju repertoara nekim novim numerama, možda i nekim drugim žanrovima, a naglasio je i da se nadaju da će nastupiti na Velikogospojinskim danima.

Dugotrajan aplauz i izlazak na bis nisu ni ovoga puta izostali potvrdivši još jednom da naša publika uvek uživa u nastupima Gradskog narodnog orkestra.

Da li ste znali...

da je zdravstvena stanica i porodilište u Novom Bečeju 1948. godine brojalo osam zaposlenih; dva lekara, dve babice, dve čistačice i dva administrativna radnika?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković