Peto zasedanje novobečejske skupštine

Početkom decembra održana je peta sednica skupštine opštine Novi Bečej. Dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Turisticke organizacije, Saši Dujinu, mandat je produžen za još najviše šest meseci. Usvojene su i izmene i dopune Poslovnika o radu skupštine opštine kojima je šefovima ili predstavnicima odborničkih grupa omogućeno da u svom prvom izlaganju govore pet minuta, a u drugom najviše tri minuta.

Značajno je i da je usvojena odluka o povećanju stope jednokratne pomoći za novorođenčad, koja sada iznosi 20.000 dinara, a iznos za blizance ostao je 60.000 dinara.

Sem ovoga, interesantno je i da je odbornik Saša Šućurović nedavno postao i pokrajinski poslanik čime je opština Novi Bečej postala jedna od retkih koja ima čak tri poslanika u Novom Sadu, druga dvojica su Matija Kovač iz SNS i Ivica Milankov iz SRS.

Šesta sednica Skupštine opštine Novi Bečej biće održana u četvrtak 29. decembra, a na njoj će odbornici, između ostalog, raspravljati i o predlogu budžeta za 2017. godinu, koji je projektovan na oko 800 miliona dinara.

Povezani članci