logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Život on line

Danas se na Internetu može studirati, kupovati, zabavljati, pronaći simaptija...

U 21, veku, uz napredak tehnologije, svet nam je zaista "na dlanu". U udobnosti svojih domova, za računarom, možemo se školovati, raditi, čitati novine, kupovati, postaviti oglas, pričati sa osobama koje su na drugom kraju sveta...

Valentina Moldovanov, iz Novog Miloševa, učenica IV razeda gimnazije kaže da je puno prijatelja upoznala baš putem interneta: "Kada sam počela da igram igricu preko interneta, nisam slutila koliko ću interesantnih ljudi upoznati ovim putem, i to ne samo iz Srbije, nego i iz celog sveta. Sa mnogima sam i dalje u kontaktu, a neki su i došli na moj rođendan prošle godine."

Učenje preko interneta postaje svakodnevna stvar. Svakodnevno se pojavljuju novi sajtovi koji nude naprednije, bolje, jeftinije multimedijalne kurseve. Lako je snaći se, kursevi su podeljeni po nivou znanja, a neki nude i nekoliko besplatnih časova kako bi svako proverio da li je ova vrsta učenja za njih. Teme su razne - osnovni, srednji i napredni kursevi vezani za računar i programe na njemu, internet, učenje jezika...

Jedna od mogućnosti je i posao koji možemo obavljati iz svojih domova. Ovaj deo se odnosi na programere, web dizajnere i ostale kojima je posao za računarom profesija. Sve se ovo postiže uz pomoć "freelance" sajtova u kojima se sreću oni koji nude i oni koji traže posao. Neki od poznatijih su www.odesk.com i www.freelancer.com. Članstvo na ovom sajtu se ne plaća, a registracija je jednostavna za one koji se snalaze za računarom. Više informacija možete pronaći na http://eposao.blogspot. com/2011 /1O/zaraujte-putem-interneta-radeci-od-ku-ce_21.html.

Takođe, program Skype je doživeo veliki napredak. Računari se razvijaju, pa je web-kamera dostupna većini. Moguće je dopisivanje, razgovor putem mikrofona, ili video konverzacija uz solidnu web-kameru. Nalog se lako pravi, i za tren oka možemo pričati sa prijateljima ili članovima porodice na drugom kraju sveta.

Ivanka Radunović, penzionerka iz Novog Bečeja, nedavno je kupila računar kako bi češće bila u kontaku sa bližnjima: "Moji sinovi sa ženama i decom žive u Novom Sadu. Često se posećujemo, ali mi i dalje nedostaju. Zbog toga smo uspostavili kontakt preko Skajpa. Pričamo barem jednom nedeljno, pa mnogo lakše podnosim razdvojenost."

Online kupovina je nešto što je odavno postalo naša svakodnevnica. Malo je sajtova sa kojih se ne može naručiti željena roba, bilo da je to odeća, obuća, telefoni, bela tehnika, sportska oprema, poklon za rođendan, godišnjicu ili neki praznik. Mogućnosti su mnoge, a postoji i mogućnost vraćanja robe ako nismo zadovoljni ili nam ne odgovara. Poručivanje se lako završava, i postoje nekoliko opcija dostave, između kupac sam bira onu koja mu najviše odgovara.

Postoji sistem u okviru online kupovine koji funkcioniše po principu kupona. Osobe koje su na čelu ovih sajtova, u saradnji sa restoranima, kafićima, turističkim agencijama, spa centrima... na sajt postavljaju sniženja u datim objektima. Neki od sajtova posvećeni ovome na koje sam ja naišla su www.popusti.rs, www.popustise.rs, www.grupko.rs, www.kupon.rs , itd...

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com