logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

NIS počeo istraživanje nafte i gasa u Novom Miloševu

Aleksandra Đuričin, predsednica Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo kaže da će agencija "Geo-oil" koja se bavi poslovima pribavljanja saglasnosti i isplatom štete stupiti u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji radova

U sklopu plana istraživanja nafte i gasa u 2013. godini, NIS je pre nedelju dana započeo seizmička istraživanja na području opštine Novi Bečej prema projektu "3D seizmička ispitivanja na istražnom prostoru Novo Miloševo“. Radove na terenu izvode "NIS Naftagas Naftni servisi" i pogon "Geofizički servisi". Prilikom izvođenja radova, neminovno dolazi do određenih vrsta šteta na posedima.

Aleksandra Đuričin, predsednica Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo kaže da će agencija "Geo-oil", koja se bavi poslovima pribavljanja saglasnosti i isplatom štete, stupiti u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji radova: "Oni će pozivati ljude i detaljno ih informisati o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje. Mesna zajednica učestvuje na taj način što im je obezbedila prostoriju u Mesnoj zajednici ali i obaveštava i poziva sve zainteresovane građane da ih kontaktiraju“. Ovim istraživanjem su obuhvaćene skoro sve parcele u Novom Miloševu.

Predstavnici agencije "Geo-oil" su svakodnevno na raspolaganju građanima. Smešteni su u prostorijama Mesne zajednice Novo Miloševo u kancelariji br 8: "Ljudi iz agencije "Geo-oila" su u Mesnoj zajednici svakog radnog dana od 8-15 časova, mogu svi doći i informisati se" - kaže Aleksandra Đuričin, predsednica Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo.

Na području opštine Novi Bečej radovi će se izvoditi u Mesnim zajednicama: Novo Miloševo, Novi Bečej i Bočar. Ova istraživanja imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa. NIS već četvrtu godinu ostvaruje stratešku saradnju sa lokalnim samoupravama u Vojvodini.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com