logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Posađeno je još oko četirsto jablanova

Osim članova Ekološkog udruženja i radnika Mesne zajednice u akciji sadnje su učestvovali i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Udruženja žena Kumana

U više brojeva Informatora, u izveštajima o aktulenim zbivanjima u Kumanu, pisali smo o sadnji drveća po centru sela i glavnim ulicama. Kako je proleće godišnje doba u kojem se uređuju i sređuju kuće, dorišta, bašte, zelene površine i drugo i ovog puta ćemo o tome.

Naime, u proteklom periodu, u periodu od predhodnog izveštaja do pisanja ove informacije, posađeno je još oko četirsto jablanova. Ovog puta, osim članova Ekološkog udruženja i radnika Mesne zajednice u akciji sadnje su učestvovali i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Udruženja žena Kumana koji su preuzeli i obavezu da u toku vegetacije pregledaju, čuvaju i redovno zalivaju sadnice. I ovoga puta sadni materijal je obezbedio profesor Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina, dr Duško Letić, koji je i organizovao i učestvovao u radnoj akciji sadnje.

Akciji uređenja centra Kumana su se pridružili i učenici 4 razreda Osnovne škole "Milan Stančić-Uča" predvođeni svojim učiteljicama Svetlanom Marinkov i Tanjom Vlajkov. Oni su u parku iza Robne kuće okopavali sadnice uređivali travnjak i cvetne aleje. Deca su sve predviđene zadatke obavila sa radošću, zadovoljna što su sami uređivali prostor koji oni i najvše koriste za igru i šetnju.

Od predsednika Saveta Mesne zajednice Kumane smo dobili informaciju da će se u centru sela, tokom ovog leta, najverovatnije zahvaljujući sredstvima Minstarstva za lokalnu samoupravu, izgraditi eko česma, na zadovoljstvo svih meštana, koja će takođe doprineri lepšem i urednijem izgledu centra Kumana.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com