logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

LDP u Novom Bečeju proslavio sedmi rođendan

7 godina od osnivanja - 7 godina na čelu opštine

Preko 600 zvanica prisustvovalo je sedmom rođendanu opštinskog odbora "Liberalno demokratske partije" u Novom Bečeju. Svi su se podsetili činjenice da LDP u Novom Bečeju ima zanimljiv skor: "7 godina od osnivanja - 7 godina na čelu opštine".

Saša Šućurović, prvi čovek opštine i LDP-a u Novom Bečeju, na proslavi 7 rođendana opštinskog odbora rekao je da su već treći mandat predstavnici LDP u Novom Bečeju na čelu opštine zato što ih građani biraju ne samo na osnovu ideologije nego i na osnovu rezultata koje postižu u svojoj sredini: "Postavljamo modele koje drugi slede u raznim oblastima: prvi smo dali državnu zemlju u zakup, posredovali u prodaji velike količine obradive zemlje našim poljoprivrednicima, fondovi između ostalog i "Garancijski" prvo potpisuju sa nama ugovore i koriste naša iskustva da naprave model i za ostale. Turizam i brendiranje Novog Bečeja su oblasti po kojima nas prepoznaju nadaleko. Sada smo svoje snage usmerili na razvoj poljoprivrede. Osnovali smo "Fond za razvoj poljoprivrede" od 10 miliona dinara iz koga će se subvencionisati različite aktivnosti poljoprivrednika opštine Novi Bečej. Platićemo pola kamate za kredite poljoprivrednicima za opremu i mehanizaciju". Šućurović je posebno izdvojio započete projekte izgradnje hale u industrijskoj zoni i njeno dodatno opremanje, formiranje povrtarske i farmerske zone, kao i intenziviran rad "Kancelarije za mlade", koja ima veliku podršku opštine jer je i "Liberalno demokratska partija" poznata po tome da ima veliku podršku i dobar odnos sa mladima.

On je dodao da su već treći mandat predstavnici LDP u Novom Bečeju na čelu opštine zato što ih građani biraju ne samo na osnovu ideologije nego i na osnovu rezultata koje postižu u svojoj sredini.

Čelnici "Liberalno demokratske partije" imali su posebno jak motiv da zajedno sa Novobečejcima proslave 7 rođendan. Rođendanu njihovih predstavnika u Novom Bečeju prisustvovao je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, predsednik pokrajinskog odbora LDP-a Dušan Mijić, republički poslanici i predsednici gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Poslednjih 7 godina Novi Bečej je jedino mesto u Srbiji na čijem čelu su njihovi predstavnici, a uspesi koje ova opština postiže na raznim poljima služe na čast celoj partiji.

Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a je rekao da moramo jedni druge mnogo pažljivije da slušamo što, kako kaže, nažalost sada nije slučaj: "Za stanje u Vojvodini danas su na različite načine odgovorni i demokrate i stranke vladajuće koalicije. Demokrate su godinama gurale pod tepih činjenice koje ukazuju na nužnost modernog organizovanja Srbije i autonomije Vojvodine. Zbog toga je deklaracija koju je predložila "Demokratska stranka" zakasnila i njoj nedostaje sve ono što nedostaje i Vojvodini, a to je politička vizija bez koje je nemoguće rešavati probleme. Osuđujemo ono što rade stranke vladajuće koalicije, koje zajedno sa DS samo traže povod za obračun, koji se pretvorio u obračun s idejom moderno uređene Vojvodine. Naša ambicija je da kroz koncept platforme za evropsku Vojvodinu mobilišemo sve građanske snage kako bismo zajedno radili na novom Ustavu, koji će biti osnov za autonomiju u svim segmentima našeg društva, od ekonomije, politike, preko kulture, do zdravstva i reformi institucija.

Govoreći o Novom Bečeju, Jovanović je ocenio da se ovo mesto mnogo promenilo za sedam godina, zato što se tu uvek radi. On je dodao da kako u Novom Bečeju tako i u celoj Srbiji sliku partije i njene rezultate ne čine samo njeni lideri, nego je ona rezultat rada svih pojedinaca.

U dobroj atmosferi i uz zanimljiv program prisutni su se dobro zabavili i razmenili utiske o izuzetno inventivno organizovanom prijemu. Mnogi su iskoristili priliku da popričaju o planovima razvoja LDP-a sa Čedomirom Jovanovićem i Sašom Šućurovićem.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com