logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

NIS potpisao sporazum sa opštinom Novi Bečej

Udruženja građana i druge neprofitne ustanove sa teritorija opštine moći će do 10. maja samostalno da konkurišu za finansijsku podršku projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama, koje finansira NIS

"Naftna industrija Srbije" potpisala je sporazum o saradnji za 2013. godinu sa 10 gradova i opština u Srbiji među kojima je i opština Novi Bečej. Sva udruženja građana i druge neprofitne ustanove sa teritorija 10 opština i gradova sa kojima NIS sarađuje na ovaj način, moći će do 10. maja samostalno da konkurišu za finansijsku podršku projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej kaže da je NIS prepoznao našu opštinu kao dobrog partnera: "NIS je prepoznao našu opštinu kao dobrog partnera. Mislim da ćemo nastaviti saradnju sa njima jer smo i u prethodnom periodu dobro sarađivali sa NIS-om. Vrednost ovog projekta za našu opštinu prošle godine bila je 5 miliona dinara, a i ovoga puta će biti odvojena približna sredstva". Novina u ovogodišnjem sporazumu je da će kompanija NIS direktno dodeliti 100 % sredstava koja će se raspodeliti putem javnog konkursa, za razliku od prethodne godine kada su sredstva raspoređena po principu 50-50, odnosno 50 % novčanih sredstava raspodelila je opština samostalno, a preostalih 50 odsto raspodeljeno je putem javnog konkursa.

Svetlana Glavaški, šef kancelarije za LER kaže da predviđen fond za našu opštinu iznosi 4 milona dinara: "NIS je raspisao konkurs koji se zove "Zajednici zajedno". U okviru tog konkursa kao društveno odgovorna kompanija dodeljuju sredstva nevladinim organizacijama, udruženjima građana i neprofitnim ustanovama kao što su škole, ustanove kulture i socijalne zaštite na teritoriji 10 lokalnih samouprava u Srbiji. Jedna od tih opština je naša opština i predviđen fond za našu opštinu je 4 miliona dinara. Ja bih pozvala sve naše sugrađane da apliciraju sa projektima, rok je prilično kratak, do 10. maja, a finansiraće se projekti u oblasti sporta, kulture, obrazovanja, socijane zaštite i zaštite životne sredine". Više informacija zainteresovani mogu naći na sajtu NIS-a, na sajtu opštine Novi Bečej i u kancelariji za "Lokalni ekonomski razvoj".

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com