logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

11. zimska brazda znanja u Novom Bečeju

Članovi Kluba 100P plus, na čelu sa prof Veselinom Lazićem, prošlog meseca posetili su poljoprivrednike u Novom Bečeju u okviru karavana koji realizuju po „Vojvodlini“ i Srbiji. Zimska škola znanja ili kako još nazivaju ovakve sastanke. Zimska brazda znanja koncipirana je kao edukacija poljoprivrednika kroz upoznavanje sa novinama u načinu proizvodnje, sa tehnologijama i novim hemikalijama. Prof Veselin Lazić, sekretar Kluba 100P plus kaže da ovo Udruženje okuplja „napredne" poljoprivredne proizvođače koji su uhvatili poslednji vagon za put u savremenu poljoprivrednu proizvodnju: „U pitanju su gazdinstva koja će najverovatnije opstati, jer se povećanjem produktivnosti i rada smanjuje broj poljoprivrednika koji se aktivno bave poljoprivredom, a taj trend je zastupljen u celom svetu. Na ovaj način ukrupnjavaju se poljoprivredna gazdinstva koja mogu da prate i koriste savremenu tehniku i tehnologiju."

Nikola Vrebalov, poljoprivrednik iz Novog Bečeja i član Kluba 100P plus kaže da su ovakva okupljanja i razmena iskustva izuzetno važna za upoznavanje sa novim trendovima, ali i za osavremenjavanje poljoprivrede: „Na sastanku smo razgovarali o smernicama u razvoju u 2011. godini, o subvencijama i tome da li će i kakvi regresi biti odobreni od strane Ministarstva. Sve ovo je interesantno za naš narod, jer se tako informiše o uslovima proizvodnje u narednoj godini."

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com