logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

600 paketa namirnica za najugroženije građane i 200 paketića za decu

Na inicijativu Milivoja Vrebalova, predsednika opštine, a uz pomoć novobečejskih preduzetnika materijalno ugroženoj deci će biti podeljeno 200 novogodišnjih paketića, a zahvaljujući Vladi APV, Opština je obezbedila materijalnu pomoć u hrani za 600 najugroženijih porodica

Kako bi pomogla materijalno najugroženijem stanovništvu, Opština Novi Bečej je budžetom za 2010. godinu izdvojila million dinara, a sredstva se koriste za kupovinu paketa namirnica, koja se dele na mesečnom nivo posredstvom Centra za socijalni rad. Nažalost paketi pomažu porodicama tek da opstanu, a Opština se trudi da pronađe sredstva kako bi što veći broj građana, bar ove praznične dane provela pod nešto bogatijom trpezom.

Radmila Stankovič, načelnica Opštinske uprave Novi Bečej kaže da je jedan od vrlo važnih poslova lokalne samouprave i obezbeđenje socijalne sigurnosti građana: ,,l u 2011. godini ćemo nastaviti sa pomoći u naturi građanima koji imaju primanja ispod nivoa socijalne sigurnosti, ili su bez ikakvih prihoda. Ukupan iznos sredstava predviđenih za tu namenu je milion dinara. Odluku o korisnicima svakoga meseca donosi Komisija, na osnovu zapisnika koji sačine stručne službe Centra za socijalni rad opštine Novi Bečej." Pored navedenog, zahvaljujući Vladi APV, opština je dobila i materijalnu pomoć u hrani za 600 najugroženijih porodica na teritoriji opštine. Pakete hrane će dobiti korisnici materijalnog obezbeđenja porodica, a distribucija je već počela u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej: „Istovremeno je na inicijativu Milivoja Vrebalova, predsednika opštine, a uz pomoć pojedinih preduzetnika koji posluju na teritoriji naše opštine, organizovana hujnanitarna akcija u kojoj ćemo 200 novogodišnjih paketića podeliti dečici, čiji roditelji, nažalost, zbog lošeg materijalnog stanja, ne mogu da obraduju svoje najmladje za predstojeće praznike. Sve ovo je pokušaj da se bar na neki način ublaže posledice teškog materijalnog stanja dela građana" objasnila je Radmila Stanković.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com