logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

10 dana referenduma za samodoprinos

Referendum o uvođenju samodoprinosa će se održati od petka 14. januara do nedelje, 23. januara, u vremenu od 7 do 20 časova. Precizan izveštaj o ulaganjima od samodoprinosa građani će moći da prate na lokalnim medijima.

Sportska hala, Dom kulture, Radnički univerzitet, vodovodna i kanalizaciona mreža, putevi, staze              ... To su objekti u koje su od 1966. godine do danas ulagane pare od Mesnog samodoprinosa. Sredstva od samodoprinosa udruživana su sa ostalim fondovima koje je obezbeđivala lokalna samouprava pa se Novi Bečej se iz godine u godinu modernizovao i građanima obezbeđivao bolje uslove svakodnevnog života.

Bez ovog vida solidarnog finansiranja ne bi mogla da funkcionišu ni folklorna, sportska i druga udruženja građana, kao ni ustanove kulture.

Na inicijativu građana koji su svesni da bez samodoprinosa sledi infrastrukturno i društveno "umiranje" Novog Bečeja, Mesna zajednica Novi Bečej raspisala je referendum za njegovo ponovno uvođenje. Referendum će se održati od petka 14. januara do nedelje, 23. januara, u vremenu od 7 do 20 časova. Inicijativa se odnosi na period od 01. februara 2011. godine do 31. decembra 2020. Na ovaj način sakupiće se tokom deset godina 350.000.000,00 dinara.

lako su teška vremena svuda pa i kod nas, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Bečej, Miloš Lalić, kaže da je izglasavanje samodoprinosa jako važno za razvoj grada, kao i za normalno funkcionisanje svih korisnika samodoprinosa: „Novina je ta što je Savet Mesne zajednice ovog puta namenio 10 posto sredstava koje će koristiti kao učešće na projektima, što je važan preduslov za konkurisanje kod pokrajinskih, državnih i međunarodnih fondova. Takođe smo izmenili stope samodoprinosa sa pet na tri posto. Razlika kod poljoprivrednika je da im se samodoprinos skida sa stvarne zarade, odnosno katastarskog prihoda od poljoprivrede i šumarstva pomnoženog sa koeficijentom 3". U 2011. godini sredstva od samodoprinosa Mesna Zajednica će usmeriti na izgradnju prilaznih puteva i staza, rekonstrukciju vodovodne i proširenje kanalizacione mreže.

Svim građanima će biti omogućeno da prate utrošak prikupljenih sredstava od samodoprinosa putem lokalnih medija, gde će biti objavljivan precizan izveštaj o ulaganjima.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com