logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Izglasan samodoprinos u Novom Miloševu

Izglasavanje samodoprinosa znači opstanak Mesne zajednice Novo Miloševo - Saša Stokić

Od 9. do 18. decembra na tri biračka mesta u Novom Miloševu održan je referendum za uvođenje samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice Novo Miloševo. Od ukupno 5.243 građana koji imaju biračko pravo, na referendum je izašlo njih 3.169 (60,57 posto), a za prolazak ove inicijative bilo je potrebno da 50 plus jedan birač izađe na referendum. Za uvođenje je bilo 2.964 glasova, a protiv referenduma je glasalo 169 birača.

Inicijativu za uvođenje samodoprinosa od 1. januara 2010. do 31. decembra 2015. pokrenuli su građani Novog Miloševa, prepoznavši potrebu za daljim razvojem mesta u kome žive. Na ovaj način, skupiće se novac u ukupnom iznosu od 60.000.000,00 dinara u narednih pet godina, a sredstava će se utrošiti za nastavak započetih poslova, otpočinjanje novih, kao i za finansiranje raznih društvenih potreba.

Saša Stokić iz Mesne zajednice Novo Miloševo, za Novobečejski informator je istakao da se pokazalo dobrim to što je referendum trajao deset dana i da se izlaznost građana povećavala kako je referendum odmicao, a osvrnuo se i na začaj samodoprinosa za Novo Miloševo: „Jedino smo na ovaj način mogli da obezbedimo izglasavanje samodoprinosa. Prvih dana smo imali malu izlaznost birača, a kasnije se taj broj povećavao. Izglasavanje samodoprinosa znači i opstanak Mesne zajednice Novo Miloševo, jer mi nemamo drugi izvor finansiranja, što se tiče redovnog priliva novca koji se može koristiti za investiciona ulaganja. Bez stalnih sredstava ne možemo ni da konkurišemo kod raznih pokrajinskih, državnih i međunarodnih fondova, čiji su uslovi konkurisanja i obezbeđeno učešće u projektima. Savet Mesne zajednice je odredio da se samodoprinos troši i na komunalne poslove i društvene delatnosti."

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com