logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Od 14. do 23. januara izjašnjavanje Bočaraca o nastavku samodoprinosa

Sredstva od samodoprinosa biće usmerena na zamenu i održavanje celog vodovodnog sistema, popravku atarskih puteva, odmuljavanje odnosno čišćenje atarskih kanala, nastavak izgradnje kapele i održavanje groblja i zelenila

31. decembra ističe samodoprinos na teritoriji Mesne zajednice Bočar. Građani Bočara podneli su inicijativu za održavanje referenduma kako bi se on ponovo raspisao. Od petka, 14. januara do nedelje 23. januara građani će biti u prilici da se izjasne o tome da li žele da se samodoprinos nastavi ili ne. Prema predlogu, Mesni samodoprinos treba da se uvede u ukupnom iznosu od 20.000.000,00 dinara, za period od 01.02.2011. do 31.12.2015. godine. Savet Mesne zajednice utvrdio je da će se sredstva utrošiti za sledeće potrebe: izgradnja infrastrukturnih objekata i održavanja postojećih, finansiranje dela troškova za sport, omladinu, udruženja građana i izdvajanje za društvene delatnosti, a iz samodoprinosa će se takođe osnovati i fond za razvoj sela.

Igor Munćan, predsednik Saveta istakao je da će Mesna zajednica pored samodoprinosa, sredstva za unapređenje života u Bočaru tražiti i u pokrajinskim i državnim fondovima: „U 2011. godini nastavićemo sa svim projektima koji su započeti prethodnih godina, a tu pre svega mislim na zamenu i održavanje celog vodovodnog sistema, popravku atarskih puteva, odmuljavanje odnosno čišćenje atarskih kanala, nastavak izgradnje kapele i održavanje groblja i zelenila. Trudićemo se da napravimo tribine na fudbalskom terenu i da malo poboljšamo uslove rada sportistima. Nastavićemo aktivno da pišemo projekte i konkurišemo kod pokrajinskih i državnih fondova i da na taj način obezbedimo dodatna sredstva za razvoj Bočara".

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com