logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Samodoprinos u Novom Miloševu - da ili ne?

Sredstva iz samodoprinosa biće namenjena za komunalno uređenje mesta i održavanje postojeće infrastrukture: izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže, zaštita životne sredine, izgradnja i rekonstrukcija atmosferske kanalizacije...

Građani Novog Miloševa će od četvrtka 9. decembra do subote 18. decembra biti u prilici da se putem referenduma izjasne o tome da li žele da se samodoprinos u ovom mestu nastavi i narednih godina.

Inicijativa o uvođenju samodoprinosa, za period od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2015. pokrenuta je od strane građana Novog Miloševa radi zadovoljenja zajedničkih potreba i interesa građana. Prema predlogu, samodoprinos treba da se uvede u novcu u ukupnom iznosu od 60.000.000,00 dinara za narednih pet godina.

Savet Mesne zajednice utvrdio je namenu sredstava samodoprinosa: za komunalno uređenje mesta i održavanje postojeće infrastrukture - izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže, zaštita životne sredine, izgradnja i rekonstrukcija atmosferske kanalizacije, izgradnja i održavanje postojećih puteva i trotoara i održavanje putnih iprelaza, finansitranje prioriteta po ukazanoj potrebi i nabavka osnovnih sredstava, izgradnja i rekonstrukcija objekata značajnih za razvoj mesta, praćenje projekata od značaja za mesto, kao i učešće u međunarodnim projektima i za finansiranje ostalih delatnosti kao što su finansiranje redovne delatnosti Mesne zajednice Novo Miloševo, finansiranje DVD „Sava Budišin" Novo Miloševo, finansiranje sporta, kulture i kulturnih dobara u Novom Miloševu.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com