logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Školski život bez faula

Nakon što je program „Škola bez nasilja" uspešno realizovan u OŠ „Josif Marinković" biće proširen i na partnerske škole

Osnovna škola „Josif Marinković" jedina je škola u našoj opštini u kojoj se realizuje program „Škola bez nasilja - ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu". Sertifikat o uspešnosti prevencije i smanjenja nasilja nad decom i među decom, kao i osnaživanje učenika da na nasilje reaguju, škola je dobila februara 2008. godine.

Učenici ove škole, njihovi nastavnici, ali i roditelji aktivno su učestvovali u usklađivanju i formiranju prihvatljivog sistema ponašanja. Takođe su tačno definisane i utvrđene procedure i akcije, koje su pomogle da se odnosi u školi promene i poboljšaju.

U cilju širenja iskustva sertifikovanih škola na škole u lokalnoj zajednici, OŠ „Josif Marinković" počela je da realizuje projekat „Živeti bez faula" koji će u narednom periodu obezbediti zdravo i sigurno okruženje za decu i mlade. Projekat je predstavljen OŠ „Miloje Čiplić" i OŠ „Milan Stančić-Uča". Zamišljeno je da ubuduće učenici komuniciraju preko funkcionisanja Vršnjačkih timova. Finansijska vrednost projekta „Živeti bez faula" iznosi 4.230 evra, a podrška za ostvarenje ovog školskog projekta obezbeđena je u okviru projekta "pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou - DILS", koji realizuje Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, sredstvima Švedske banke, Međunarodne banke za obnovu i razvoj, IBRD Zajam broj 7510ZF.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com