logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Dva predpraznična koncerta za Novobečejce

U Domu kulture Novogodišnji koncert 40 harmonika, a u biblioteci u svečarskoj atmosferi kamerni hor „Pro musica“

Dom kulture i Opština Novi Bečej svojim sugrađanima poklanjaju Novogodišnji koncert Orkestra 40 harmonika i Mešovitog hora Akademsko kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković" Univerziteta u Novom Sadu. Koncert će biti održan 23. decembra u 20 časova u pozorišnoj sali Doma kulture. Zahvaljujući afirmaciji orkestra visokim umetničkim dometima kod nas i u svetu specijalno za ovaj orkestar pisali su i kompozitori: Karlo Krombholc, Rudolf Bruci, Ivan Kovač, Petar Ozgijan, Bruno Bjelinski, Slavko Šuklar, Frindrich Feld, Stevan Divjaković i drugi. Jedan od najvažnijih ciljeva u radu orkestra je afirmacija harmonike kao akademskog instrumenta i popularizacija dela komponovanih za ovaj instrument.

U četvrtak, 16. decembra u Narodnoj biblioteci biće priređen koncert duhovne muzike kamernog hora "PRO MUSICA" iz Subotice, koji će se predstaviti kompozicijama domaćih i inostranih autora. Takođe će biti otvorena izložba ikona katoličkog bogoslova Gabora Drobina, a Narodna biblioteka će tom prilikom proglasiti Najčitaoca godine.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com