logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Novobečejcima pevao najpoznatiji hor na svetu

Hor Državne akademske kapele „Glinka" iz Sankt Peterburga nakon gostovanja u Novom Sadu, Negotinu i Nišu upriličio je i Novobečejskoj pubublici veliki spektakl

Hor Državne akademske kapele „Glinka" iz Sankt Peterburga nakon gostovanja u Novom Sadu, Negotinu i Nišu upriličio je i Novobečejskoj pubublici veliki kulturološki spektakl. Pred prepunom pozorišnom salom hor, koji neguje tradiciju dugu više od pet vekova, je izveo duhovne i narodne ruske pesme.

Publika u Novom Bečeju imala je čast da među privima čuje liturgiju Svetog Jovana Zlatoustog na romskom jeziku, koju je komponovao Zoran Mulić, istaknuti srpski kulturolog. Nakon dvočasovnog koncerta, tokom kog je publika gromoglasnim aplauzima pozdravljala vrhunsku profesionalnost ovog hora, dirigent Vladislav Černušenko je istakao: „Tamo gde su takvi ljudi, kao ovde, s' njima je uvek trebate da se sretnete, ljudi su predivni. Za publiku iz Novog Bečeja potrebno je napraviti novu koncertnu dvoranu, mnogo akustičniju, pozorišna sala Doma kulture nije loša kao sala, ali nije prigodna za manifestacije ove vrste. "Ansambl, koji ima duboke korene u prošlosti, osnovao je car Ivan III 1479. godine, kao svoj privatni hor. U ovom horu pevali su i Ivan Grozni i Petar Veliki.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com