logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Otvorena sala Hrama setog Arhiđakona Stefana

U novoj sali će se ubuduće obavljati krštenja, održavati časovi veronauke i sastanci crvenog opštinskog odbora, uvežbavati pojanje i okupljati vernici nakon službe

U Novom Miloševu je nakon tri godine gradnje svečano otvorena i osvećena sala Hrama Sv. Arhiđakona Stefana, Srpske pravoslavne crkvene opštine u Beodri. Salu je, nakon svete liturgije, osvetio Episkop Banatski Nikanor uz sasluženje desetak sveštenika i pred stotinak meštana i gostiju.

Branislav Petrović, protonamesnik tom prilikom je izjavio: „Crkvena opština je prethodnih godina bila zapuštena. Jedan ovakav objekat puno znači, jer ćemo ovde moći da se okupljamo, zbližimo, družimo i tu proslavljamo i dobro i loše." U novoj sali će se ubuduće obavljati krštenja, održavati časovi veronauke i sastanci crvenog opštinskog odbora, uvežbavati pojanje i okupljati vernici nakon službe. Radovi na zidanju i uređenju koštali su 5,5 miliona dinara, a finansiranje ovog značajnog objekta pomogla je Mesna zajednica Novo Miloševo, Naftna industraija Srbije i pojedinci. Nakon osvećenja i svečanog otvaranja dodeljene su i episkopske gramate crkvenim donatorima, među kojima je i predsednik opštine Novi Bečej, Milivoj Vrebalov.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com