logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Dani LazeTelečkog osamnaesti put

Ovogodišnja prestižna nagrada „Maska Leze Telečki", po odluci Organizacionog odbora manifestacije, uručena je Miroslavu Žužiću, glumcu Ateljea 212 iz Beograda.

Od 14-16. oktobra osamnaesti put je održana pozorišna manifestacija „Dani LazeTelečkog" kojom se žitelji Kumana sećaju svog nekadašnjeg sugrađanina, legendarnog glumca i reditelja Lazu Telečkog (1839.-1873.). U toku manifestacije odigrane su brojne pozorišne predstave za decu i odrasle a ovogodišnja prestižna nagrada „Maska Leze Telečki", po odluci Organizacionog odbora manifestacije, uručena je Miroslavu Žužiću, glumcu Ateljea 212 iz Beograda.

Svečanost dodele priznanja u pozorišnoj sali zadružnog doma u Kumanu, 15. oktobra upotpunio je Žužić zanimljivim igrokazom „Bogu fala što sam lala", kroz koji je na duhovit način, kroz anegdote, pesmu i zvuke tambure, govorio o poznatim Banaćanima, glumcima, piscima, naučnicima, boemima...

Kao što su organizatori manifestacije prošle godine i slutili, izrada lutaka od kukurozovine privukla je, ne samo učenike Osnovne škole „Milan Stančič-Uča" nego i đake škola „Dr Đorđe Jovanović" iz Novog Miloševa i „Miloje Čiplić" iz Novog Bečeja. U mnoštvu prispelih rukotvorina đaka, izdvojilo se čak 25 radova, a rad Andreja Tot iz Kumana, osvojio je prvo mesto. Druga nagrada je pripala Milici Stojkov iz Novog Miloševa, a treća Seleni Nemešev iz Kumana. Živica Radin, član Organizacionog odbora rekao je za Novobečejski informator: „Učenike čiji su se radovi istakli, nagradićemo odlaskom u Narodno pozorište „Toša Jovanović", gde će moći da pogledaju neku od predstava". Manifestaciju „Dani LazeTelečkog" tokom koje je odigrano šest pozorišnih predstava, organizovali su i finansijski pomogli Mesna zajednica Kumane i opština Novi Bečej.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com