logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Među planetama u Novom Bečeju

Pokretni planetarijum biće montiran u sali za fizičko OŠ "Miloje Čiplić", a posetiće ga učenici i zainteresovani građani.

U saradnji sa Društvom Astronoma Srbije, OŠ "Miloje Čiplić" 11. Novembar 2010. godine u poslepodnevnim satima organizuje za učenike škole posetu Planetarijumu, a za građanstvo predavanje iz fizike. Planetarijum je pokretan i biće montiran u sali za fizičko, a posetiće ga u 3 grupe po 30 učenika. Svaka grupa imaće priliku da čuje predavanje u Planetarijumu u trajanju od pola sata.

Posle toga će biti organizovano predavanje za građanstvo u sali Skupštine opštine u Radničkom univerzitetu. Predavanje je za širu javnost i biće na sledeću temu: dr Petar V. Vuca predstaviće Život i delo Milutina Milankovića, a dr Milan S. Dimitrijević izlagače na temu Tajna velikog ćutanja vanzemaljskih civilizacija. Predavanja se održavaju u saradnji ministarstva za nauku Srbije i Društva Astronoma Srbije i Osnovne škole "Miloje Čiplić".

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com