logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Prohodnost koja život znači

Pacijenti sa teritorije opštine Novi Bečej sa akutnim infarktom miokarda, direktno se od ovog meseca voze u Institut KVB u Sremskoj Kamenici bez skretanja do matične bolnice u Zrenjaninu

Pacijenti sa teritorije opštine Novi Bečej sa akutnim infarktom miokarda, direktno se od ovog meseca voze u Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici bez skretanja do matične bolnice u Zrenjaninu, precizirano je sporazumom o saradnj Instituta KVB i Doma zdravlja Novi Bečej. Ovakav potez će znatno smanjiti smrtnost od akutnog srčanog infarkta koji najviše "kosi" u prvih 48 sati, a najvažnije je medicinsko reagovanje u prvih nekoliko sati. Ugovor o saradnji potpisale su, direktorka Doma zdravlja, dr Anđelka Korovljev i direktorka Instituta prof. dr Nada Čemerlić-Ađić u prisustvu Milivoja Vrebalova, predsednika opštine Novi Bečej, koji je bio inicijator ovog dogovora.

Prof Dr Nada Čemerlić-Ađić je na konferenciji istakla koje će pacijente zbrinuti Institut KVB: „Napravili smo tačnu proceduru koji pacijenti će ići u Novi Sad, a koji za Zrenjanin te molim građane da imaju poverenja u svoje lekare, koji tačno znaju koje pacijente gde treba da pošalju."

Dr Anđelka Korovljev, direktorka Doma zdravlja u Novom Bečeju izjavila je: „Ova saradnja, pod sloganom „Ista šansa za sve" za građane Novog Bečeja znači prohodnost do Instituta, prohodnost koja život znači, jer se po uspostavljanju dijagnoze akutnog infarkta miokarda pacijenti ne voze za Zrenjanin niti svoje upute overavaju preko lekarske komisije."

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com