logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Stiglo oko 130 tona semenske pšenice za poljoprivrednike oštećene u poplavama

Mi smo na sve načine kontaktirali institucije koje su nadležne da pomognu u ovakvim situacijama, ali na žalost do sada je odgovorio samo Pokrajinski sekretarijat za robne rezerve i grad Beograd

Maksimalnim angažmanom lokalne uprave, uz podršku Bojana Pajtića predsednika Vlade Vojvodine uspešno se došlo do dogovora o pomoći domaćinstvima koja su oštećena u ovogodišnjim poplavama. Direkcija za robne rezerve APV pomogla je do sada sa oko 130 tona semenske pšenice od obećanih 200. Količina pšenice koju će dobijati oštećena domaćinstva će biti određena prema proceni koju je dala inspekcija za poljoprivredu. Predsednik opštine, Milivoj Vrebalov nada se da ovo nije sve što će državne strukture obezbediti kao pomoć ugroženim domaćinstvima u novobečejskoj opštini. "Mi smo na sve načine kontaktirali institucije koje su nadležne da pomognu u ovakvim situacijama, ali na žalost do sada je odgovorio samo Pokrajinski sekretarijat za robne rezerve i grad Beograd. I dalje se nadamo da će i nadležni iz republičkih institucija imati razumevanja za tešku situaciju u kojoj se nalaze novobečejski poljoprivrednici koji su oštećeni u ovogodišnjim elementarnim nepogodama."

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com