logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Dani Laze Telečkog i Vikend za šetnju

Oktobra se tradicionalno održava osamnaesta po redu manifestacija „Dani Laze Telečkog". Od 22 do 24. oktobra u Specijalnom rezervatu prirode Slano kopovo biće organizovan vikend za šetnju.

Poslednja dva od „16 Vikenda" održaće se u oktobru . 14-16.10. se osamnaesti put održava manifestacija „Dani Laze Telečkog", kojom se žitelji Kumana prisećaju svog nekadašnjeg sugrađanina, legendarnog glumca i reditelja Laze Telečkog. Pored ostalog program čine tri dramske predstave i dve predstave za decu koje će biti izvedene u Zadružnom domu u Kumanu. Dečije predstave u terminu od 12h, a predstave za odrasle od 20h. Najbolje lutke od kukuruzovine dece svih osnovnih škola iz Opštine biće po rečima Živice Radin, člana organizacionog odbora, predstavljene na izložbi tokom manifestacije. Od 22 do 24. oktobra u Specijanlom rezervatu prirode Slano kopovo biće organizovan vikend za šetnju. Tokom jeseni na ovom jedinstvenom prostoru okuplja se čak 20 hiljada ždralova, što je osobenost svega nekoliko lokaliteta u Evropi. Do sada je na Slanom kopovu zabeleženo prisustvo više od 200 različitih vrsta ptica. Ovo područje je najznačajnija usputna migratorna stanica za više stotina hiljada ptica iz mnogih krajeva Evrope i zapadnog Sibira.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com