logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Radio NB već 13 godina u kućama Novobečejaca

Sa novom vd direktorkom, Slađanom Đorđijev, i nova dinamičnija programska šema

Odluka o osnivanju Javnog preduzeća „Radio NB" je doneta maja meseca 1994. godine, ali tek tri godine kasnije, avgusta '97. godine počelo je eksperimentalno puštanje programa. Osnivač radija je Opština, a posle trinaest godina rada Radio NB se odomaćio u domovima novobečejaca. Slađana Đorđijev, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Radija, kaže da je program najslušaniji u jutarnjim satima: „Jutarnji program je pun servisnih informacija, a emitujemo pre svega domaću, pop-rok muziku, muzika za sve generacije. Naravno da ima i strane muzike, ali u odnosu 70 posto u korist domaće. Popodnevni program nam je orijentisan na zabavu i podrazumeva dobru, narodnu muziku, opuštanje uz razne kvizove, uz kontakt emisije, ispunjavanje muzičkih želja, uz razne zanimljivosti iz okruženja, poput nekih Ginisovih rekorda, interesantnih događaja..."

Slađana Đorđijev je na radiju od 1998. godine prošla put od spikera, voditelja, preko urednika redakcije do vršioca dužnosti direktora Radija. Svoje iskustvo koje je stekla kroz dugogodišnji kontakt sa slušaocima sada primenjuje vodeći ovaj javni servis: "Najveću aktivnost slušalaca imamo u popodnevnim emisijama kada ispunjavamo muzičke želje. Slušaoci šalju sms poruku i besplatno dobijaju ispunjenje svoje muzičke želje. Otvoreni su i kontakt telefoni pa pričamo na različite teme."

Radio Novi Bečej planira da od 1. oktobra startuje sa jesenjo-zimskom programskom šemom: "Ovoga puta smo se odlučili da našim slušaocima u toku pre podnevnih sati ponudimo mogućnost da čuju direktno od naših sagovornika kakva je situacija u našoj Opštini. Do sada su imali priliku da u svim našim info blokovima, servisnim informacijama i vestima čuju šta sve ima kod nas. Novina je da ćemo ovoga puta uključivati direktno telefonski predstavnike institucija koje su važne za funkcionisanje naše Opštine i imaju značajne informacije za građane.

Planiramo da u popodnevnom programu napravimo još nekoliko tipskih emisija, namenjenih pre svega ženama srednjih godina." U okviru dečije redakcije novinarsko iskustvo stiču devojčice i dečaci koji imaju želju da informišu svoje vršnjake o temama Zanimljivim za njihov uzrast a pre svega se dobro zabave.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com