logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Banatski kulturni centar na gostovanjima u Mađarskoj i Rumuniji

Srbima u Mađarskoj promovisana su izdanja autora ove izdavačke kuće. U Rumuniji posećen međunarodni tamburaški festival i kulturno-umetnička manifestacija gde su promovisani novomiloševački i okolni vinari.

14. septembra, Banatski kulturni centar (BKC) bio je gost Samoupravi Srba i Srpskog kulturnog centra u Budimpešti gde su promovisana izdanja autora ove izdavačke kuće, ali i autora kada je u pitanju umetnička fotografija. Srbima u Mađarskoj je tako predstavljena knjiga „Večernji akt u sobi Lenke Dunđerski" autora Radovana Vlahovića, „Let u gnezdu" Gordane Roščić, „Robinzoni u trendu" Dragane Džajević. Na istom mestu je upriličena multimedijalna prezentacija umetničkih fotografija svetski priznatog Ljubomira Bate Kojića, prezentacija umetničkih fotografija dobitnika nagrade „Paunovo pero" i urednika novomiloševačkog sajta, Dragana Belića. Senka Vlahović je mnogobrojnim posetiocima predstavila video rad svojih umetničkih fotografija pod nazivom „Anima". BKC je u Rumuniji prvog oktobra poletio međunarodi tamburaški festival, a zatim je učestvovao i u kulturno-umetničkoj manifestaciji gde su promovisani novomiloševački i okolni vinari.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com